Haber

19 Mayıs Belediye Meclisi’nde Elbistan ile kardeş şehir olmasına karar verildi.

19 Mayıs Belediye Yürüyüş Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin yol açtığı yıkımın ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine kardeş şehir yapılması 19 Mayıs’ta oybirliğiyle kabul edildi.

Topaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kahramanmaraş depremlerinde yüzyılın en büyük felaketini yaşadığını söyledi.

Günün birlik beraberlik günü olduğunu vurgulayan Topaloğlu, “Yaralarımızı birlik ve beraberlik içinde saracağız. Ülkemizin dört bir yanından çok sayıda vatandaş yardıma koştu. Biz de bölgeye 17 tır yardım gönderdik. Elbistan ve ilçe olarak bölgenin acil ihtiyaçlarına yönelik adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.” devam edeceğiz.” dedi.

120 depremzede ailesinden 562 kişiyi ilçelerinde ağırladıklarını anlatan Topaloğlu, “Ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Toplumumuzun büyük seferberlik ruhuyla devletimiz bu afeti mutlaka atlatacaktır. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, geçmiş olsun.” dedi.

Topaloğlu, Meclis’te alınan kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

emirdag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu