Haber

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilme kararını eleştirdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, Başak Demirtaş’ın DEM Parti adaylığından çekilme kararını değerlendirdi. Kurum, “Dün coşkuluyken neden bugün bu kararı aldı? Müzakere mi var? Baskı mı, talimat mı var? İttifak yapıyorsanız saklamayın, PKK’dan yardım ummayın” dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya temsilcileriyle bir araya geldi. Kurum, “Sahaya çıktığımızda İstanbul halkına bir söz verdik. Her an milletimizin yanında olacağız. İstanbul’daki kaostan, sistemsizlikten halkımızda derin bir bıkkınlık hali görüyoruz. Ancak yaşlılarımızdan kadınlarımıza, gençlerimizden esnafımıza kadar herkeste umudun hızla yükseldiğini hissediyoruz.Buna tanıklık etmekten mutluluk duyuyoruz.Sorunları dinlemekle kalmıyor, bilim insanlarımızla da doğrudan çalışıyoruz, Hazırlayacağımız projelerde iş insanları, çalışan kardeşlerimiz, sendikalar ve en önemlisi vatandaşlarımız. Bunu çok önemsiyorum. Vatandaşlarımızı dinleyici olarak değil, doğrudan paydaş olarak görüyoruz. Kendimizi ekibin bir parçası olarak görüyoruz. İstanbul’u yönetecek. Kısacası bugün değil aylardır İstanbul’un sorunları üzerinde çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AK Parti grubumuz beş yıldır çalışıyor. Oradan çok güzel sonuçlar alıyoruz ve bunları yansıtıyoruz. projelerimizde. Bunları İstanbul’un projelerine yansıtıyoruz. Tek bir perspektiften bakmıyoruz. Tüm projelerimize Siztem İstanbul konseptiyle yaklaşıyoruz. “Yani bütüncül bir şekilde, her boyutu dikkate alarak hazırlıyoruz” dedi.

“İSTANBUL YÖNETİMİ BAŞARISIZ OLDU”

Kurum, “İstanbul yönetimi açıkçası başarısız oldu. Ama İstanbul halkı çaresiz değil. Biz, İstanbul halkının çaresiz olmadığını gösteren bir SİSTEM yaklaşımıyla hizmet edeceğiz. Bu bizim sloganımızdır” dedi. Şehircilik ve belediyecilik vizyonu. Onun için SİZTEM İstanbul diyoruz. İnsanı özne olarak merkeze alan bir sistem bu.” “Yönetim vizyonudur. Kentimizin sorunlarını iyi analiz edip, tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır. Sorunları çözerken ortaya koyduğumuz bütünsel bir kent ideolojisidir. Başından bugüne bahsettiğim tüm projelerin merkezi burası” dedi.

“İTTİFAK YAPIYORSANIZ GİZLEMEYİN”

Kurum, programda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Başak Demirtaş’ın DEM Partisi adaylığından çekilmesiyle ilgili soruya Kurum, “Hep söylüyorum, bu yola çıktığımızda karşımızda kimin aday olacağını hiç düşünmedik. Kim kiminle ittifak yapacak?” Karşı tarafta tek gördüğüm kaos, kafa karışıklığı ve belirsizlikti. Düne kadar bu kadar heyecan vardı neden bugün bu kararı verdiler? Başka bir yerden talimat mı geldi? Baskı var mıydı? Müzakereler yapıldı mı? Yoksa müzakereler devam ediyor mu? Bunları zamanla öğreneceğiz. Gerçi bildiğiniz gibi onların alış-verişleri asla bitmeyecek. Geçmişte İBB’yi kendi aralarında nasıl paylaşıyorlardı? Bildiğiniz gibi 2023 Genel Seçimlerinde cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık dağıtımı yapıyorlardı. Müzakereleri bitmeyecek, seçime kadar devam edecek. Ama biz işimize bakıyoruz. Siyaset şeffaf ve demokratik olmalıdır. İttifak yapıyorsanız saklamayın, PKK’dan yardım istemeyin. Milletimiz bunların hepsini görüyor. Asıl cevap şu: “Milletimiz, bölücü terör örgütünün sinyalini verdiği ittifaka 28 Mayıs’ta cevap verdi. 31 Mart’ta da cevap verecektir” dedi.

“Tehditlere boyun eğmedik, boyun eğmeyeceğiz”

Terör örgütünün kendisine yönelik tehditleri hatırlatıldığında Kurum, “Bölücü terör örgütünün veya diğer örgütlerin tehditlerine hiçbir zaman boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz” dedi.

“İYİ ŞEYLER KOPYALANABİLİR, NE yazık ki SON 5 YILDA İSTANBUL’DA HİÇBİR GECE YOK”

Ekrem İmamoğlu’nun sözlerinin kopyalandığı yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine Kurum, “‘Kopya’ kelimesi pek popüler değil ama onların anlayacağı şekilde cevap vereyim. Yeterince kopyalanır, iyi olan var mı? Kopyalayın. Ben onlara soruyorum; mevcut yönetim 650 bin konut yaptı.” Görmedik mi? Mevcut yönetim 100 bin kiralık konut yaptı da biz kaçırdık mı? Hayır. İstanbul’un iki yakasına metrolar, tüneller yaptılar ama yer altında olduğu için mi göremiyoruz? Metro inşaatı için tüneli bile kapatan, hafriyat döken bir yönetim var. Kendi küçük dünyalarında yaşıyorlar. Onlara o dünyanın dışına çıkıp İstanbul’da olup bitenlere bakmalarını tavsiye ediyorum. 31 Mart’ta vatandaşlarımız her şeyi görüyor ve gereğini yapacaktır. Projelerimize olan ilgiyi ve olumlu geri dönüşleri sahada çok net görüyorum. İyi bir şeyin kopyalanması gerektiğini söylüyoruz. “İstanbul’da son 5 yılda ne yazık ki yeterli olan hiçbir şey yok” dedi.

“İMAMOĞLU İLE BULUŞUYORUZ”

Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir teması olup olmadığı yönündeki soruya Kurum, “Dün Ekrem İmamoğlu ile görüştük. İyi niyet dileklerimizi ilettik. Sonunda İstanbul’un kazanacağı demokratik bir yarış olması temennimizdir.” Kanal İstanbul’a yönelik tutumunda bir değişiklik olup olmadığı sorulduğunda Kurum, “İstanbul’un gündeminde olmayan konular bizim gündemimizde de olmayacak. İstanbulluların beklentisi deprem riskinin ortadan kalkması ve ulaşımın sona ermesi.” Zorluklar. Gündemde ne varsa onun peşinden giderim. Depremi siyasetin üstünde görelim. İlk 5 yılda 650 ölüm.” “Bin konutu dönüştüreceğiz. 10 yıl içinde kentteki riski ortadan kaldıracak adımları atacağız. İstanbul’da derin bir can sıkıntısı var. İstanbullu kargaşadan, polemiklerden, bahanelerden bıktı. İlgi bekliyorlar.” .

“KARDANADAMIN GÜNEŞ DOĞANA KADAR HÜKÜMETİ”

Kurum, “Yolun sonu göründüğü için çaresizlik içerisindeler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sonra bir bakıyorsunuz başkan yardımcılığına aday oluyorlar, mitingler düzenliyorlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar.” Kardan adamın saltanatı güneş doğuncaya kadardır. Güneş 31 Mart’ta İstanbul’da doğacak.”

habertepebasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu