Haber

AK Parti Yozgat’ın adayı açıklandı mı? SON DAKİKA AK Parti Yozgat Belediye Başkanı 2024 adayı kim?

AK Parti Yozgat’ın adayı açıklandı mı? Soru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapılacak törende 48 ilin adaylarını açıklamasıyla netleşti ve gündeme geldi. AK Parti, bugün yerel seçimler için ikinci aday tanıtım toplantısını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkanı adayının kim olduğu araştırılıyor. Peki AK Parti’nin Yozgat adayı açıklandı mı? SON DAKİKA AK Parti Yozgat Belediye Başkanı 2024 adayı kim? Detaylar burada…

AK PARTİ YOZGAT ADAYI ELENDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün düzenlenen törenle 48 ilin adaylarını açıkladı. ATO Kongre Merkezi’nde saat 14.00’te yapılan toplantıda Celal Köse, AK Parti Yozgat adayı oldu. Buna göre Celal Köse, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin Yozgat Belediye Başkanı adayı olacak. Erdoğan’ın açıklamasından saatler önce AK Parti’nin Yozgat dahil birçok ilde aday göstereceği isimler belli olmuştu.

AK PARTİ YOZGAT BELEDİYE BAŞKANI 2024 ADAYI KİMDİR?

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Yozgat Belediye Başkanı adayı Celal Köse oldu.

YOZGAT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CELAL KÖSE KİMDİR?

Celal Köse, 1972 Yozgat doğumlu siyasetçi ve iş adamıdır. İlk, orta ve lise öğrenimini Yozgat’ta tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans derecesini aldı ve “Siyasi Partiler Kanununa Göre Seçim ve Seçim Esasları, Parti İçi Demokrasi ve Liderler Saltanatı” başlıklı teziyle mezun oldu.

Celal Köse, iş hayatına akaryakıt, gıda, madencilik gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstererek başladı. 1984 yılından bu yana inşaat hizmetleri işi yürütmektedir. Siyasi kariyerine Refah Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Köse, AK Parti’nin kuruluşunda Kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Şubat 2002’de AK Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatı’nı kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak atandı.

Genel Başkanlık görevine ek olarak 2007 yılında görevinden ayrılan Celal Köse, 23 Ağustos 2017 tarihinde AK Parti Yozgat İl Başkanı olarak atandı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Yozgat milletvekili olarak seçimlere girdi. Belediye Lider Adayı ve Yozgat İl Belediye Başkanlığını kazandı. Celal Köse evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu