Haber

“Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu” yapıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından “Akademide Üç Kuşak, Bilim Kültür ve Sanat Sempozyumu” düzenlendi.

Enstitüden yapılan açıklamaya nazaran, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen sempozyum, Öğretmenler Günü de dikkate alınarak 23-25 Kasım’da, 28 oturum şeklinde çevrim içi yapıldı.

Yurt içindeki 16 üniversiteden akademisyenlerin katıldığı sempozyumda mühendislik, felsefe, din bilimleri, güzel sanatlar, tarih, iktisat, biyoloji, sosyoloji, kamu yönetimi başta olmak üzere pek çok alanda bildiriler sunuldu.

Türkiye’de bir birinci olma vasfını taşıyan sempozyumda oturumlar, üçüncü nesil akademisyen, üçüncü neslin danışman hocası olan ikinci nesil akademisyen ve ikinci jenerasyonun danışman hocası olan birinci nesil akademisyenin birebir oturumda buluşmaları halinde gerçekleştirildi.

“Akademide kuşaklar arasında vefa duygusunu geliştirmeyi amaçlıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, sempozyumun, bilimin gelişmesine ve bilginin paylaşılmasına hizmet edeceğine inandığını kaydetti.

Uysal, “Akademide kuşaklar arasında vefa duygusunu geliştirmeyi, bilimi ve bilim insanını teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay ise sempozyumu yüz yüze gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Düzenlenme amaçlarımızdan biri de ‘vefa’ konusu. Cemil Meriç’in ‘Kıymet bilmeyen milletlerde kıymet yetişmez ve kıymet yetiştirmeyen milletlerin kıymeti olmaz.’ sözü çok önemlidir. Sempozyumumuz çok verimli geçti. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Temel hedefi akademiye emek vermiş, öğrenci yetiştirmiş ve ömrünü bilime adamış bilim beşerlerine vefa hissini göstermek ve daima canlı tutmak olan sempozyumun gelecek yıllarda da geniş iştiraklerle devam etmesi öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu