Ekonomi

Aselsan’ın geliştirdiği Nokta Hava Savunma (NHS) sistemi ilk kez ortaya çıktı

Yeni geliştirilen sistemin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan görüntülerde hava savunma sisteminin hem hava savunma füzeleri hem de hava savunma topları içerdiği görüldü.

SavunmaSanayiST.com’un edindiği bilgiye göre; Bu sistemin adı Nokta Hava Savunma (NHS) Sistemidir. NHS Sisteminde görülen füzeler, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen GÖKDOĞAN Gözetim Hava-Hava Füzesinin (BVRAAM) karadan fırlatılan versiyonudur. Sistemde ise GÖKER 35mm Çok Maksatlı Silah Sistemi yer alıyor.

NHS Sistemi, ASELSAN tarafından geliştirilen 80 kilometre menzilli AKR Atış Kontrol Radarını içeriyor. Ayrıca Nokta Hava Savunma Sisteminin taşıyıcı unsuru olan 8×8 aracın çevresinde amaç tespiti yapacak AESA Radarları bulunuyor.

Öte yandan söz konusu araç, tıpkı Otonom HİSAR-A+ gibi ‘otonom’ bir yapıya sahip. Başka bir deyişle, ek bir rasgele öğeye ihtiyaç duymadan tek başına çalışabilir. Sistemin GÖKDOĞAN Füzeleri ile hava unsurlarına karşı maksimum 30-40 kilometre etkili menzile sahip olması bekleniyor. NHS, bünyesinde barındırdığı hava savunma topu sayesinde çok alçak irtifadaki hava hedeflerine de angaje olabilecek.

NHS Sistemi ile Türkiye, Rusya Federasyonu’nun Pantsir Hava Savunma Sistemine benzer bir sistem geliştirmiş olacak. Ancak NHS Sisteminin gerek bünyesinde bulundurduğu radar sistemleri gerekse GÖKDOĞAN Füzesi sayesinde daha etkili olacağı şimdiden söylenebilir.

eflaniajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu