Teknoloji

Bakan Kacır ile Güney Kore’de ikili görüşme

Bakan Kacır, Dünya Bilgi Forumu’nda yaptığı konuşmayla ilgili paylaşımında, “Güney Kore’de katıldığım Dünya Bilgi Forumu toplantılarında Türkiye’nin teknolojik dönüşümünü Milli Teknoloji Hamlesi ile anlattım. Invest in Turkey’in yatırımcılara yönelik düzenlediği resepsiyonda Koreli yatırımcıları ülkemize davet ettim. Türkiye’nin nitelikli ve genç insan kaynağı, sanayi sektörü değer zincirlerindeki konumu, planlı sanayi altyapıları, lojistik avantajlar ve uluslararası anlaşmalar sayesinde sunduğu ihracat fırsatları, 85 milyon nüfusa sahip geniş iç pazarı ve 60 milyondan fazla yabancı ziyaretçisi, doğal kaynakları. güçlü Ar-Ge, girişimcilik ve inovasyon ekosistemi ile yatırımcılara eşsiz fırsatlar sunuyor. Birlikte büyük işler başarabiliriz dedi.

BAKAN KACIR İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Bakan Kacır, ziyareti kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirdi. Kacır, toplantılarına ilişkin paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Güney Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Lee Jong-Ho ile bilim ve teknoloji alanındaki iş birliğimizi konuştuk. Yarı iletkenlerden yapay zekaya kadar Ar-Ge’yi birlikte yapabiliriz. Endüstriyel ölçekte çip üreticilerinden biri olmasak da savunma sanayi sistemleri başta olmak üzere çip üretim kabiliyetlerimizi, yapay zeka konusunda attığımız adımları, yapay zekanın etik çerçevesine bakış açımızı ve etkinliğimizi paylaştım. AB Ufuk Avrupa programlarında. Güney Kore’nin 40 yılı aşkın süredir mikroelektronik ve yarı iletken teknolojilerine yaptığı yatırım, teknolojideki başarısının temel unsurudur. İşbirliklerimiz her iki ülkeye de katkı sağlayacak. Türkiye-Güney Kore ilişkilerinde atılabilecek adımlar konusunda Dünya Bilgi Forumu Lideri Chang Dae Whan ile de istişarede bulunduk. Güney Kore medyasına verdiğim röportajlarda iki dost ülkenin insanlığın yararına birlikte başarıya ulaşacağını paylaşmıştım. “Üç alana odaklanabiliriz: Yenilikçi teknolojiler, savunma ve havacılık ve nükleer enerji.”

karakecilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu