Haber

Bakan Yerlikaya: Hareket 200 Metre Yüksekliğindeki Yamaçta Gerçekleşti

BAKAN YERLİKAYA: HAREKET 200 METRE YÜKSEKLİKTE EĞİM BOYU OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’daki altın madenine gelerek bölgede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basına açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Geldiğimiz noktada Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir madenden çıkarılan cevherin bulunduğu kazık bölgesinde ilk etapta toplu hareketlenme meydana geldi” dedi. Kayma ve ardından çok hızlı akış halinde. Hareket, yaklaşık 200 metre yükseklikteki bir yokuş boyunca gerçekleşiyor.” “Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik 10 milyon metreküp olduğu tahmin edilirken, bu kütlenin hareket hızının yaklaşık 800 metre, ortalama hareket hızının ise saniyede 10 metre olduğu tahmin ediliyor. İlk tespitlere göre” Maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altında kaldı ve personelimize yönelik arama-kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

‘827 PERSONEL GÖREVDE’

Olayın ilk dakikalarından itibaren bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, “Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli ili, AFAD müdürleri, Sivas, Erzurum, Rize ve Diyarbakır sendika müdürleri görevlendirildi. Olay üzerine İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü sahadaki çalışmaları koordine etmek üzere görevlendirildi.” ve Olağan Kaynaklar Bakan Yardımcıları, Erzincan ve Sivas Valileri, Erzincan Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, ilgili kurum ve kuruluşların genel müdürleri ve daire başkanları buraya geldi. Şu an itibarıyla AFAD, JAK, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 827 personel görev yapıyor. Ayrıca 562 araç, 5 drone, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği bulunuyor. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Oluşabilecek yeni kaymaların takip edilmesi, enkaz altında kalan kişi ve araçların tespiti amacıyla bölgeye mobil takip sistemleri ve yer radarı gibi ekipmanlar yerleştirildi. “Sahaya dekontaminasyon ve mobil koordinasyon tırları görevlendirildi” dedi.

‘POTANSİYEL RİSK ALANLARI BELİRLENİYOR’

Bakan Yerlikaya, AFAD koordinasyonunda bilim insanlarının bölgenin geçmiş ve güncel haritalarını inceleyerek durağan alanları belirlemeye başladıklarını belirterek, “Ayrıca bölgedeki hareketlerin tarihsel davranışları uydu radar verilerinden inceleniyor ve olası riskli alanlar belirleniyor. Yapılacak çalışmalar için alanlar belirlendi. Ayrıca bölgede arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca da sürdürülmesi mümkün.” “Madenlerde 40 adet jeneratör ve 40 adet aydınlatma kulesi bulunmaktadır. Belirttiğimiz gibi arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Madencilerimize, Erzincan’a ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. En büyük duamız; Milletimize buradan güzel haberler getirmektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu