Haber

Erdoğan’dan Erkan hakkındaki iddialara yanıt: “Düşünce israfı”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ve ailesine ilişkin tartışmaları ilk kez değerlendirdi.

AKP Ankara İlçe Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Hafize Gaye Erkan’ın babasının Merkez Bankası’nda gayri resmi yönetici olarak görev yaptığı ve bankanın sosyal tesislerinin Erkan ailesine tahsis edildiği haberlerinden muhalefeti sorumlu tuttu.

Erdoğan, muhalefete de değinerek, “Türkiye ne zaman bir araya gelse, yeni bir atılımın eşiğine gelse, gurur duyulacak bir şey yapsa bundan rahatsız oluyorlar.” “Gezi olaylarından bu yana ülkenin attığı her güzel adımı engellemeyi kendine misyon edinenler son dönemde yeniden ortaya çıktı. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı? Hemen harekete geçiyorlar. Ekonomide büyük zorluklarla yakaladığımız güven ve istikrar ortamını asılsız söylentilerle yerle bir edecek kampanyalar başlatıyorlar” dedi.

Erdoğan, “Uzaya astronot göndererek bu alanda tarihi bir adım mı attık? Bunlar ahmakların baskınına uğruyor. Projenin mahiyetinden, içeriğine kadar bir sürü çılgın iddialarla bu güzel eserin değerini düşürmeye çalışıyorlar. Maliyet. Savunma sanayimiz, gurur verici başarılarıyla ülkemizin gücüne güç kattı mı? Hepsi bu işin içinde.” “Kaynar su dökülüyor” diye ekledi.

“Ey muhalefet, ne yaparsanız yapın füzeler uzaya çıkmaya devam edecek, uçak gemilerimizin inşası devam edecek, fırkateynlerimiz sürekli denizlere inecek” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçmişten bugüne, Gezi olaylarıyla, darbe girişimleriyle, terör örgütlerine verilen gizli ve açık desteklerle, ekonomik tetiklemelerle, manipülasyonlarla, “Siyasi ve toplumsal provokasyonlarla hiçbir fırsatı kaçırmadan hep ülkeyi tuzağa düşürmeye çalıştılar. Onlar hiçbir zaman herkes gibi Türkiye’nin başarılarıyla gurur duymayı, milletimizle sevinmeyi, milletimizle üzülmeyi başaramadılar” dedi.

Erkan: Kabul edilemez

Ailesiyle ilgili iddiaların ardından Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, resmi hesabındaki paylaşımında


Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye ErkanFotoğraf: Arif Hudaverdi Yaman/Andalou/picture Alliance

Erkan, “ABD’de ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle yaptığımız son derece verimli görüşmelerde öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında yaşadığım şaşkınlığı ve üzüntüyü özellikle kamuoyuyla paylaşmak isterim.” Sorumlulara karşı gerekli yasal haklarımı kullanacağım” diye konuştu.

İddialar nelerdi?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sunduğu şikâyet dilekçesini konu alan Sözcü gazetesinin 18 Ocak’ta yayımladığı haberde, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın, bankaya gayri resmi olarak yönetici olarak atandığını ve personel alımı yapılmadığını söyledi. Görevden alınma, atama gibi konularda yetkili olduğu iddia edildi.

DW Türkçe ile konuşan bir CBRT yetkilisi, Ankara’daki CBRT sosyal tesisinin, Hafize Gaye Erken’in talimatları üzerine yenileme bahanesi altında kapatıldığını ve orada çalışan aşçıların ve garsonların başkan ve onun emirlerine tamamen atandığını iddia etti. aile.

Yetkili, 2023 depremi nedeniyle personele kapatılan İzmir Özdere’deki kampı Başkan Erkan ve ailesinin de özel olarak kullandığını, orada çalışan aşçı ve garsonların bir kısmını zorla İstanbul ve Ankara’ya görevlendirdiklerini iddia etti.

TCMB yetkilisi, Merkez Bankası Başkanı’nın sadece babası değil annesi Gamze Erkan’ın torunuyla da ilgilenmek için sık sık bankada olduğunu, yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat verdiğini iddia etti. Yetkili, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’a resmi araç ve makam odası tahsis edildiği yönündeki bilginin de doğru olduğunu belirtti.

DW/CÖ,HT

DW Türkçe’ye sansür olmadan nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu