Haber

‘Eyyam-ı Bahur’ Bitti, ‘Basra’ Harareti Başladı: Perşembe Günü Bir Rekor Gelebilir!

Türkiye’yi etkisi altına alan “Eyyam-ı bahur” sıcağı ülkeyi terk etti ama bu kez “Basra” sıcağı girdi.

Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 14 Ağustos’a kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

İşte detaylar ⬇️

Türkiye’yi etkisi altına alan Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcağı ülkeyi terk etti. Türkiye bu kez Güneydoğu’dan gelen Basra sıcağının etkisi altına girdi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların Güneydoğu Anadolu’da 14 Ağustos’a kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Yüksek Mühendisi Hümeyra Betül Akgül, Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların 6 ila 10 derece artabileceğini söyledi.

Akgül, Diyarbakır’ın 45, Şanlıurfa’nın 44, Mardin’in 40, Batman 45, Siirt’in 43 ve Şırnak’ın 40 dereceye ulaşacağını söyledi. Özellikle perşembe günü maksimum sıcaklıklara ulaşacağımızı düşünüyoruz.” söz konusu.

Hava sıcaklıklarının insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, vatandaşları uyardı.

Vatandaşları 11.00-16.00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyaran Şenyiğit, şunları söyledi:

‘Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın, hasta olanların ve tansiyon hastalığı olanların çok dikkatli olması gerekiyor. Bu sıcakta dışarı çıkıp aşırı sıcağa maruz kalınca beyin kanaması dahil her türlü sağlık sorunu ortaya çıkıyor.’

gurun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu