Teknoloji

Google artık Play Store dışından indirdiğiniz uygulamaları Android cihazınıza tarayacak

Android, iOS’a göre daha açık bir sistemdir. Ancak bu durum bazı güvenlik kaygılarını da beraberinde getiriyor. Google, Play Store’a birçok güvenlik özelliği eklediğinden Play Store’daki uygulamalar çoğunlukla güvenlidir. Ancak insanlar sıklıkla güvenilmez kaynaklardan uygulama ve oyun yükleyerek Android telefonlarına istenmeyen kötü amaçlı yazılım ve virüs bulaştırıyor. . İşte Google bu soruna bir çözüm sunuyor.

Google, Play Korumayı kod düzeyinde gerçek zamanlı uygulama taramasıyla güncelliyor. Play Store gibi saygın kaynaklar dışındaki kaynaklardan bir APK dosyası aracılığıyla bir uygulama yüklendiğinde, bu uygulama öncelikle sinyalleri anlamak için uygulamayı tarar. Bu bilgiler daha sonra kod düzeyinde değerlendirme için Play Koruma arka ucuna gönderilecektir. Sistem, bilinen tehditlerin yanı sıra ortaya çıkan tehditleri de tespit edecek şekilde tasarlanmıştır.

APK belgesi yüklemeye çalıştığınızda ekranda bir uyarı görünecektir. Burada iki seçenek arasında seçim yapmalısınız: Uygulamayı Taraveya Uygulamayı Yükleme . Tarama tamamlandıktan sonra Google, uygulamanın neden kurulmadığına dair bir neden de sunacaktır. Bu yeni güvenlik özelliği şu anda Hindistan’da kullanıma sunuluyor ve kademeli olarak diğer ülkelere de dağıtılacak.

Google Play’in her gün 125 milyardan fazla uygulamayı taradığı ve riskli görüldüğünde uygulamayı tamamen devre dışı bırakabileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu