Haber

İki ilde daha tefeciler tıkandı!

ANKARA (İGFA) –İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü’nün Ankara ve Kayseri’de tefecilik suçu işleyenlere yönelik düzenlediği operasyonda yakalanan 15 şüpheliden 5’inin tutuklandığını ve adliyeye sevk edildiğini duyurdu. Bunlardan 10 tanesi için kontrol emri çıkarıldı.

Tefecilere tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, ayrıntılı paylaşımında şunları söyledi: “Mağdurlardan zorla çek ve senet aldılar, bu çek ve senetlere karşı icra takibi başlattılar, mağdurların mal varlıklarına haciz yoluyla el koydular. Yüksek faiz karşılığında mağdurlardan verdikleri paraları almak için işyerlerine ve konutlarına gittiler.” Baskı yaptıkları ve tehdit ettikleri belirlendi. İlk belirlemelere göre 93 farklı tefecilik olayında 107 mağdurdan yaklaşık 30 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri, grup halinde hareket eden şüphelilerin faizli para talebi üzerine birbirlerine mağdurun ödeme yapıp yapamayacağını sordukları belirlendi. mağdurları birbirlerine kendi alacaklarını tahsil etmeleri yönünde yönlendirdi. “Parayı başka bir tefeciden borç alarak topladıkları belirlendi. Operasyonlarda 15 konut ve 2 iş yerinde arama yapıldı. Çok sayıda fatura ve belgeye el konuldu” dedi.

Operasyonu düzenleyen polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Tefecilerin yanı sıra organize suç örgütlerini ve çetelerini de durduracağız. Suçta kibirlenenler kolluk güçlerimizin ve büyük Türk adaletinin karşısına çıkacak.”

altinorduhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu