Haber

İstanbul’da sahte içki üretimiyle ilgili 23 zanlı hakkında iddianame düzenlendi

İstanbul’da sahte içki üretip piyasaya sürdükleri iddiasıyla 23 kişi hakkında 46’şar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü “müşteki”, 23 kişi “şüpheli” olarak yer aldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbarat çalışmalarında, İstanbul ve çevre illerde piyasaya sürülen sahte ve kaçak içkilerin Sarıyer ve Arnavutköy’de bazı şahıslar tarafından yerleşim ve insan sayısının az olduğu bölgelerde üretildiği iddianamede belirtildi. faaliyette, şişelere doldurulan içeceklerin farklı firmalar ve TAPDK tarafından sahte olarak etiketlendiği, bandrol yapıştırıldığı ve satışa hazır hale getirildiği kaydedildi.

İddianamede, üretilen kaçak alkollü içkilerin birçok ilde piyasaya sürüldüğü, eserlerin Eminönü Mercan Yokusu bölgesindeki çok katlı iş merkezlerinde depolanarak satışa hazır halde bekletildiği ifade edildi. Yurt dışından yasa dışı yollardan Türkiye’ye getirilen kaçak içkiler.

İddianamede, sahte likör şişelerinin kapaklarının, markaya ilişkin etiketin ve TAPDK bandrollerinin göründüğünde orijinalinden ayırt edilemeyeceği belirtildi.

İddianamede, zanlıların kimya ve temizlikte kullanılan acı etil alkolü kazanlarda 100 derecede kaynatıp, etil alkol satışının maliyetinin yüksek olması ve buradan elde edilen içeceklerin maliyeti nedeniyle damıtma sistemiyle ayrıştırdıkları vurgulandı. bu formda elde edilen etil alkolden sahte içki üretildiği vurgulandı. İddianamede, Türkiye’de otellere, eğlence mekanlarına, tekelcilere ve restoranlara satılan sahte içkilerden haksız kazanç elde edildiği belirtildi.

21 yıldan 46 yıla kadar hapis cezası istendi

Suç örgütünün yapısı ve özelliklerinin anlatıldığı iddianamede, zanlıların WhatsApp üzerinden görüştükleri, başka bir telefon veya sabit internet kullanarak wifi üzerinden de görüştükleri belirtildi.

İddianamede, suç örgütünün elebaşı CS’nin sahte içki üretiminde kullanılan aletleri olası bir baskında ele geçirilmemesi için bir yere götürmediği, yerine naklettirdiği kaydedildi. modül parçalarında imalat için kiralanan yerler.

Suç örgütünün faaliyetlerinin 7 eylem başlığı altında anlatıldığı iddianamede, 23 zanlının örgüt içindeki konumları ele alındı.

Zanlıların aynı niyet ve mutabakatla hareket ettiklerinin ve üretim sırasında çalıştıklarının belirtildiği iddianamede, etil alkol temini, üretim depolarının düzenlenmesi, sahte alkol üretiminin yapıldığı vurgulandı. , alkol dağıtımı ve sevkiyatı örgüt elebaşı ve örgüt yöneticilerinin çalışmaları çerçevesinde gerçekleştirildi.

İddianamede, örgüt üyelerinin banka hesap hareketleri ve ses kayıtları doğrultusunda Türkiye’de sürekli olarak kaçak ve sahte içki üretip sattıklarına dikkat çekildi.

İddianamede 23 sanık, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, “ticaret yapmak” gibi suçlardan 21 yıldan 46 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç” ve “resmi belgelerde tahrifat”. talep edilen.

habercaycuma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu