Teknoloji

Kaliforniya kıyılarında kabustan fırlamış gibi görünen bir Pasifik Futbol Balığı ortaya çıktı

Nadir durumlarda, denizlerin derinliklerinden gelen canlılar, sahilde koşan birinin sabaha kaygıyla başlamasına neden olacak şekilde kıyılarımıza gelmenin bir yolunu bulabilirler. Bu örneklerden sonuncusu ise Pasifik Futbol Balığıveya diğer adıyla dişli bir fener balığıydı.

Keskin dişlere sahip bu korkunç deniz yaratığı, 13 Ekim Cuma günü Kaliforniya’daki Crystal Cove Eyalet Parkı kıyılarına vurdu. Bu örneğin çok etkileyici dişleri var ve türün dişilerinde görüldüğü gibi başının üstünde belirgin bir sap var. . Bu sapın sonunda milyonlarca biyolüminesans( biyolüminesans) bakteri içeren ve Esca adı verilen küçük bir organ vardır. . Fener balıkları bu ışığı avlarını çekmek için kullanırlar.

Aslında bu örnek, bu kıyıda bulunan ilk Pasifik Futbol Balığı değildir. Bozulmamış bir türe rastlamak nadir olsa da, Mayıs 2021’de karadaki bir park ziyaretçisi tarafından aynı türün başka bir örneği bulunmuş ve şu anda Los Angeles Doğa Tarihi Müzesi’nde korunmaktadır. Araştırma için son örnek Kaliforniya Balık ve Yaban Hayatı Dairesitoplandı.

Bu canlılar göze çok güzel görünmese de, güzellikteki eksiklerini, derinliklerdeki hayata dair bize anlatabilecekleri şeylerle kapatıyorlar. Derin deniz fener balığının 200’den fazla türü vardır ve su altı teknolojisindeki ilerlemelerle birlikte bilim insanları bu canlılar hakkında her zamankinden daha fazla şey öğrenmektedir.

karatashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu