Haber

Kayseri’de 29 Ekim coşkusu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Gazi Mustafa’nın önderliğinde şehitlerin, gazilerin ve yaşlı, kadın, erkek ve çocuklu bir milletin kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Kemal Atatürk’ün doğum günü tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de coşkuyla kutlandı. .

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr., Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi kutlamalara katıldı. Memduh Büyükkılıç da katıldı. İlk olarak, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Deniz Kuvvetleri Garnizon Komutanı. Tuğgeneral Haldun Taşan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, valilikte düzenlenen kutlama töreninde tebrikleri kabul ederek protokol üyelerini tebrik etti.

Protokol kutlamasının ardından Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Tuğgeneral Taşan, Cumhuriyet Meydanı’na giderek meydan ve Sivas Caddesi güzergahında protokol üyelerini ve vatandaşları araçtan selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl mesajı okundu.

Cumhuriyetin 100. yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Dağcılık Temsilciliği tarafından Erciyes Dağı zirvesinde 100 dağcının dalgalandırdığı Türk Bayrağı, dağcılık ekibi tarafından Vali Çiçek’e teslim edildi. Programda öğrenciler duygu dolu şiirler okurken, gençler de halk oyunları, tiyatro, karate ve 100. yıl gösterisi sergiledi. Törende, kulüpler arasında düzenlenen turnuvaların ödülleri, Lider Büyükkılıç’ın da aralarında bulunduğu protokol tarafından takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun konserinin de yer aldığı kutlama programı törenle devam etti. Öğrencilerin, izcilerin, gazilerin, bisikletçilerin, AFAD, Kızılay, süvari birlikleri, Büyükşehir İtfaiye Teşkilatı, ay yıldızlı Türk bayrağı taşıyan kahraman asker ve polislerin geçişi büyük ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin Gururu “BÜYÜK YUSUF” GÖKLERDE

Ayrıca, kanatları vatan için çarpan, Türkiye’nin ve Kayseri’nin gururu olan 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nın Büyük Yusuf uçakları olarak da bilinen kargo ve nakliye A400M, Cumhuriyet Meydanı’nda yakın uçuş yaparak hizmete sunuldu. muhteşem bir görsel şölen. 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından üretilen ilk ve tek milli uçak çekici aracı Rahvan ile 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından üretilen ilk ve tek bomba yükleme cihazı Seyit Onbaşı da kortejde geçti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr., görkemli bir geçit töreninin düzenlendiğini söyledi. Memduh Büyükkılıç, nice 100 yıllar temennisinde bulunarak, “Canları pahasına vatanını savunan, bizlere armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. bu cennet vatan. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. “Yeni 100’ler kutlu olsun” dedi. Törende vatandaşların sıcak ve samimi ilgisiyle karşılanan Lider Büyükkılıç, günün anısına başta çocuklar ve gençler olmak üzere çok sayıda Kayserili ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

haberkapakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu