Haber

Menderes’te Kadın Hakları Tartışıldı

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınının seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte katılımcılara kadın hakları ve yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.

Sevgili protokol, sevgili katılımcılar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınının Seçilme ve Seçilme Hakkı’nın yıl dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz.

“Kadınlarımızın haklı mücadelelerinde yanındayız”

Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı V. Erkan Özkan, günün anlam ve önemine değinerek, “Ulu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadınlara verdiği değeri karşılıksız, karşılıksız vererek bir kez daha göstermiştir. ve bağımsız Türk kadınına 1934’te seçme ve seçilme hakkı verildi. Ceddi’miz Cumhuriyetimizin ilk yıllarında gösterdiği bu anlamlı davranışla kadının toplumdaki yerini daha da yükseltti. Halide Edips’ten Tayyar Rahimes’e, Kara Fatmalardan Sabiha Gökçenlere kadar Türkiye’deki kadınlarımızın vatan savunmasında, kalkınmasında ve yükselmesinde çok değerli görevler üstlendiklerini hepimiz biliyoruz.”

Özkan, Atatürk’ün ışığında kadınların her zaman yanlarında olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlarında göğe çıkmaya layıksın” şiarını kendimize ilke edinerek, ilkelerinden aldığımız ilhamla kadınlarımıza daha fazla destek vermek ve yaşam standartlarını yükseltmek için var gücümüzle var gücümüzle kadınlarımızla kol kola tüm sorunların üstesinden geleceğiz.

“İstanbul Sözleşmesi yaşatılıyor”

Özkan, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’ne de değinerek sözlerini şöyle noktaladı:

“Artık öldürülen, şiddete, tacize uğrayan kadınları değil, mecliste ve iş hayatında başarıları ve güçleri ile kadınlarımızı konuştuğumuz bir dünya istiyoruz. İşte tam da bu yüzden İstanbul sözleşmesi ayakta kalacak diyoruz.”

Farklı etkinlik ve sunumlarla kadın hakları anlatıldı

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında KA.DER İzmir Şube Üyesi Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ve Menderes Belediyesi Kadın Dayanışma Birimi çalışanları kadın hakları konusunda bilgilendirici sunumlar yaptı.

KA.DER’in hazırladığı “18” belgeselinin de yayınlandığı etkinlik, “Mülteciler” filminin tiyatro gösterimi ile sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu