Haber

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: ‘Bugün yaşadığımız gerilimi hiçbir seçimde yaşamadık’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Kocaeli’de; Halk Buluşması programına katıldı. Karamollaoğlu şunları söyledi:

“ÜLKEMİZDE BÜYÜK BİR KAOS VAR, BİR HAYGIN VAR: Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Bundan sonra ülkeyi kim, hangi zihniyetle yönetecek? Aslında hükümeti AK Parti değil, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. İhtiyaçlarımızın çoğunu dışarıdan temin ediyoruz. Milletimizin geçmesi mümkün değil. Açlık sınırının altında fiyatlandırılan milyonlarca insanımız var. Ülkemizde büyük bir kaos var, aynı zamanda soygun da var. Milletimizin cebine girmeyen para bir avuç insanın cebine gidiyor. Bunun devam etmesi pek olası değil. Halkımız artık tahammülünün sonuna geldi. Daha büyük tehlikelerin üzerimize gelmesini istemiyoruz.

DEMOKRASİ OLDUĞU GİBİ GÖSTERİLİR. SEÇENEKLER AYRICA ŞUNLAR GİBİ GÖSTERİLMİŞTİR: Başkanlık sistemi tam da tahmin ettiğimiz gibi diktatörlüğe meyletmiştir. Hiçbir bakanın kendi bakanlığıyla ilgili karar verme yetkisi yoktur. Parlamentonun yetkisi yok. Bütçeyi müzakere bile edemiyor. Böyle bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Demokrasi gösteriliyor. Seçimler var gibi görünüyor. Ancak pratikte doğrudan tek adam sistemi uygulandı. Biz buna karşıyız. Bunun için bir araya geldik.

BU DÖNEM KAPANIYOR: Bu dönem kapanıyor. Normal şartlarda Sayın Cumhurbaşkanı’nın aday olmaması gerekirdi. Halkın görüşüne ihtiyacımız var. Bu sistem bu şekilde devam ederse Türkiye sorunlarını çözemez. Bir kişi karar verir… Biz buna katılmıyoruz. Adalet, mülkiyetin temelidir. Adaletin olmadığı bir ülkede barış olamaz. İktidara geldiğimizde temel unsurumuz adaletin tesisi olacaktır. Yeterli mi? yeterli değil. Nitelikli insanlar işe gelene kadar olmaz.

İSRAFLARI ORTADAN KALDIRALIM; BİR BAKIŞ, CEBİMİZDE EN AZ 300 MİLYAR KAYNAĞIMIZ VAR: Yolsuzluk, bu milletin kendi malını çarçur etmesidir. Finansal sorunları çok kısa sürede çözüyoruz. Sadece dediğim tavrı alalım, israfı ortadan kaldıralım. Ve görüyorsunuz, cebimizde en az 300 milyar kaynak var. Parayı nereden buluyorsun? Emin olun şu an kasamızdaki para bile bize yeter. Uygun ortamı yarattığınızda yabancı yatırım da geliyor.

EMİN OLUN, ÇOĞU BİZİM GELİŞİMİZİ BEKLİYOR: Bugün maalesef bürokraside devletle birlikte çalışan yüzbinlerce kardeşimiz var. Hepsi bozuk mu? Hayır. Emin olun, çoğu bizim gelmemizi bekliyor. Türkiye’de ciddi bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Bu para nereden gelecek? Yolsuzluk dursun, rüşvet ortadan kalksın, israf ortadan kalksın, yanlış yatırımlar son bulsun; ve kasamızda yüz milyonlar birikmeye başladı.

Koşullar değişecek.

TOGG ADINDA BİR ARACIMIZ VAR. MOTORU NEREDEN GELİYOR?: İnsansız hava araçlarının Türkiye’de üretilmesine karşı değiliz. Motorları neden Türkiye’de üretilmiyor? Hala kendi uçağımız yok. Eskişehir’de uçak motorları üretiyoruz. Sekiz başka uçak motorumuz var. Hangisi hangi uçakta kullanılıyor? TOGG diye bir arabamız var. Onun motoru nereden geliyor? Söyle, saklama. Daha sonra yaparız deyin. Söyleyemiyorlar. Topyekun bir seferberliğe ihtiyacımız var. 10 yılda 2-3, en fazla 5 yılda ülkemiz devrim niteliğinde yatırımlara sahne olacak.

BU KADAR KOLAY DEĞİL: Mevcut iktidar anlayışıyla Türkiye’yi yönetmek ve dış politikada istikrarı sağlamak mümkün değil. Kendi durumlarını bile bile şimdi Millet İttifakını lekelemeye çalışıyorlar. ‘Amerika’dan onay alacaksınız.’ Çık oradan! Mutabakat Zaptı ortaya çıktı. Amerika onay verdi, İngiltere verdi. O kadar basit değil dostum. Bunda Amerika’ya, İngiltere’ye, Fransa’ya; Orada hangi element var, önce sen söyle. ‘Bunu düşünüp böyle bir metin ortaya koyamadım’ diyor. Bunları koydular. Yani bir şey var.’ Adam bunun için endişeleniyor.

FARKLI YOLLARA GİTMEK İÇİN MAZERET OLUŞTURUYOR:

Kaynak: ANKA / Siyaset

ikizdere-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu