Haber

Şarkışla’da iblislerin kuşattığı köy terk edildi

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde, köyün şeytanlar tarafından kuşatıldığı söylentisi köyün terk edilmesine neden oldu. 15 yıldır terk edilen köyde tek bir aile yaşamaya devam ediyor.

KÖYLÜYÜ CİN KAÇIRDI SÖYLENTİLERİ

Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Kışla köyü, köye şeytanların yerleştiği söylentileri nedeniyle 15 yıl önce köylüler tarafından terk edildi. Cinli Köyü adını alan köyde 15 yıl önce 20 hane bulunurken, köyde yaşayan ailelerin tamamı köyü terk etti. Beş yıl önce Gültekin ailesi köye yerleşmiş. Söylentilere aldırış etmeden 5 yıldır köyde yaşayan aile, söylentilerin doğru olduğuna inanmıyor. Köydeki terk edilmiş evler ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabeye döndü.

“5 YILDIR TEK CİN GÖRMEDİM”

Beş yıldır ailesiyle birlikte köyde yaşayan Tülay Gültekin ise söylentilere inanmadığını belirterek, “10-15 yıldır burası boş, köyün neden terk edildiğini bilmiyorum. Bu köyün ele geçirildiğini söyleyerek insanları korkutuyorlar. Aslında böyle bir şey yok. 5 yıldır burada yaşıyorum, “Dedikodularla ilgili bir şey görmedim” dedi.

“SÖYLENTİLER DEVAM EDİYOR”

Şarkışla’da esnaf olarak çalışan Mehmet Bardak, köyle ilgili söylentilerin devam ettiğini belirterek, “Şarkışla ilçesinde yaşıyorum, buradan sık sık geçiyorum. Geçmişte burada 20 hane yaşıyordu ama hepsi burayı terk etti” dedi. Tek başına bir yer. Şimdi tamamen boş olduğu için harabe halinde. Halk arasında dedikodular dolaşıyor “Köyün yanından geçen yol, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlanıyor. Buraya kimse gelip gitmiyor, köy tamamen yola terk edilmiş durumda” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu