Haber

Selçuklu Belediyesi’nden Yeni Bir Sıfır Atık Uygulaması Daha

Selçuklu Belediyesi çevre ve sıfır atık çalışmalarıyla öncü olmaya devam ediyor. Atık Kumbara Projesi kapsamında hayata geçirilen “Seyyar Çöp Kumbarası” semt pazarlarında yerini aldı.

Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü aracılığıyla atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve Selçuklu’da yaşayan vatandaşların ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen “Atık Kumbara” projesi şimdi de mobil olarak tasarlanan “Mobil Atık Kumbarası” aracıyla hizmet vermeye başladı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören proje Selçuklu’da semt pazarlarında yerini aldı.

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında çevre duyarlılığını artırmak, atıkları kaynağında toplamak ve Selçukluların konut ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan Atık Kumbaram projesi, mevcut Bosna Hersek Mahallesi, Aydınlıkevler Mahallesi, Kültürpark ve Şefik Can Caddesi noktalarından sonra Portatif Atık Kumbaram aracıyla belirlenen noktalarda portatif araçla hizmet vermeye başladı.

Mobil Atık Kumbara aracı; Pazartesi günü Pir Şamil Mahallesi Binkonut Pazar Yeri yanında, Salı günü Yazır Mahallesi Yazır Kapalı Pazar Yeri yanında, Çarşamba günü Hanaybaşı Mahallesi Ulaşevler Semt Pazarı yanında, Perşembe günü Feritpaşa Mahallesi’nde Nene Hatun Parkı, Cuma günü Hüsamettin Çelebi Mahallesi 63 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde, Cumartesi günü Sancak Mahallesi Novaland AVM önünde yer almaktadır.

Atık Kumbara Projesi ile bugüne kadar 3.183 vatandaşımız atık para bankasına kayıt yaptırdı. Proje kapsamında 300 bin kilogram geri dönüştürülebilir atık toplanırken, vatandaşların atık kumbara kartlarına 270 bin Türk Lirası yüklendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberceltikci.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu