Ekonomi

Sherwin-Williams hisseleri kazanç ve gelir kaybıyla %3,6 düştü

CLEVELAND – The Sherwin-Williams Company (NYSE: SHW) 2024’ün ilk çeyreği için kazanç ve gelirde bir ıskalama bildirdi ve açıklamanın ardından hisse fiyatı %3,6 düştü.

Şirketin düzeltilmiş hisse başına karı (EPS) 2,17 dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 2,22 dolarlık analist tahmininin 0,05 dolar altında kaldı. Çeyrek geliri de 5,5 milyar dolarlık konsensüs tahminine kıyasla 5,37 milyar dolarla beklentilerin altında kaldı.

İlk çeyrekteki düşüşe rağmen Sherwin-Williams’ın net satışları geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %1,4 oranında hafif bir düşüş kaydetti. Hisse başına seyreltilmiş net gelir %7,1 artışla hisse başına 1,97 $’a, düzeltilmiş seyreltilmiş net gelir ise %6,4 artışla hisse başına 2,17 $’a yükseldi. Şirketin bu çeyrekteki FAVÖK’ü %2,0 artarak 896,2 milyon $’a ya da net satışların %16,7’sine ulaştı.

Boya Mağazaları Grubu net satışlarında %0,5’lik mütevazı bir artış bildirirken, aynı mağaza satışları yaklaşık olarak sabit kaldı. Tüketici Markaları Grubu, temel olarak Kuzey Amerika’daki düşük satış hacimleri ve Çin mimari işinin bir önceki yıl elden çıkarılması nedeniyle net satışlarda %7,1’lik bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, bu gruptaki segment karı, daha yüksek sabit maliyet emilimi ve ılımlı hammadde maliyetleri nedeniyle %63,5 oranında artmıştır. Performans Boyaları Grubunun net satışlarında %1,6’lık bir düşüş görülmesine rağmen segment kârı %8,6 oranında artmıştır.

Başkan ve CEO Heidi G. Petz sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada şirketin satışlarının öngörülen aralıkta gerçekleştiğini, brüt marjın arttığını ve hisse başına kazanç ile FAVÖK’teki büyümeyi vurguladı. Petz, Boya Mağazaları Grubu satışlarındaki hafif artışa ve Konut Boyası’ndaki pazarın üzerinde büyümeye ve Tüketici Markaları Grubu’nun segment marjındaki iyileşmelere dikkat çekti.

Sherwin-Williams ileriye dönük olarak, 2024 yılının tamamı için hisse başına düzeltilmiş seyreltilmiş net gelir beklentisini 10,85 ila 11,35 dolar aralığında teyit etti; bu rakam analistlerin 11,45 dolarlık konsensüsünün altında. Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreğinde konsolide net satışların 2023 yılının ikinci çeyreğine kıyasla sabit kalmasını ya da düşük tek haneli bir oranda artmasını bekliyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bayan Petz, makroekonomik ortamdaki belirsizliklere rağmen boyama sezonu başlarken şirketin stratejisine ve pozisyonuna olan güvenini koruyor. Önümüzdeki fırsatlar konusunda iyimser olduğunu ve şirketin ileriye dönük güçlü performans sunma konusundaki kararlılığını ifade etti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu