Ekonomi

Sivas TSO Başkanı, TBMM Başkanı’ndan, Sivas’ın tamamının 6’ncı bölge teşvikleri kapsamına alınmasını istedi.

Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a, tüm Sivas’ın 6. bölge teşvik çerçevesine dahil edilmesini istediklerini söyledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı ‘Sivil Toplum Buluşmaları’ programına katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından konuşan Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, Sivas’ın tüm ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak ekonomik kalkınmayı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Hızlı trenden sonra turizm ve hizmet kolunun geliştiğini gözlemliyoruz. Asrın yatırımı olan yatırımımız Sivas’a ulaştı.”

“Talebimiz tüm OSB’lerimizin Cazibe Merkezi kapsamına alınmasıdır”

Başkan Zeki Özdemir, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızın en önemli konusu olan Demirağ OSB’de doluluk oranı 2 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 80’lere ulaştı. Demirağ OSB’nin, her şeyin olduğu bir OSB’ye dönüşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. yüksek teknolojili işler üretiliyor Az önce de belirttiğim gibi şehrimizi sadece tek bir noktadan ya da merkezden değil, bir bütün olarak geliştirmek istiyoruz.Sivas’ta 5 Organize Sanayi Bölgemiz var, ikisi şehirde. merkez ve üçü ilçelerimizde. Ama sadece Demirağ OSB cazibe merkezi çerçevesinde ve bu desteklerden yararlanıyor. Sizlerden talebimiz, Sivas’taki tüm OSB’lerimizin çekim merkezine dahil edilmesidir. Tüm sanayici ve tüccarlarımızın sizden talebi var, hiç şüpheniz olmasın ki, devletimiz ve hükümetimiz bu fırsatı sunduğunda başka bir talebimiz yok, o alanları bir an önce doldurup ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Tek bir dileğimiz var. Sizlerden ricamız, tüm OSB’lerimizin cazibe merkezi haline gelmesidir.”

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Lider Zeki Özdemir’e teşekkür ederek konunun takipçisi olacağını belirtti.

Programın sonunda Sivas TSO Başkanı Zeki Özdemir, Sivas’taki tüm OSB’lerin çekim merkezine alınmasını içeren dosyayı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a sundu. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu