Haber

TFF 6 takımı disipline gönderdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında disiplin ihlalleri nedeniyle 6 takımı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, F.Bahçe, MKE Ankaragücü ve Gaziantep FK’ya çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin cezası verildi. Ayrıca sarı-lacivertli futbolcu Mert Hakan Yandaş, sportmenlik dışı davranışlarından dolayı PFDK’ya, kulüp yöneticisi Emir Hulusi Yolaç ise “hakaret” suçundan PFDK’ya sevk edildi. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica da sportmenlik dışı davranışlarından dolayı disiplin cezasına çarptırıldı.

Atakaş Hatayspor’un ise Yılport Samsunspor maçında 5 oyuncusu sarı kart, 1 oyuncusu da kırmızı kart gördüğü için takım olarak sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle PFDK’ya sevk edilmesine karar verildi. Ayrıca Akdeniz ekibinin oyuncusu Joelson Fernandes de aynı maçta yaptığı hakaretin ardından disiplin cezasına çarptırıldı.

Bitexen Antalyaspor, Beşiktaş maçındaki alışılmadık davranışları nedeniyle PFDK’ya, Mondihome Kayserispor ise Corendon Alanyaspor maçında sahadaki olaylar nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

selcukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu