Haber

Türkiye-Ermenistan maçına doğru

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2024) D Grubu beşinci hafta maçında Ermenistan ile karşılaşacak A Milli Takım’ın teknik direktörü Stefan Kuntz, eksikliklerden dolayı farklı bir maç oynayacaklarını ancak bu maçın ertelendiğini söyledi. iyi bir çaba ortaya koyacaklarından eminiz.

Kuntz, Eskişehir Yeni Stadyum’da düzenlediği basın toplantısında, eksikliklerden dolayı takviye yapmak istediklerini ve tercihlerinin 21 Yaş Altı Milli Takım olduğunu belirterek, “Ben sadece bundan sonraki maçı ve Japonya’yı düşünmüyorum. Aynı zamanda bu tür oyuncuların A Milli Takım’a yavaş yavaş adapte olmaları da söz konusu. Ben de bunun üzerinde çalışıyorum.” söz konusu.

21 Yaş Altı Milli Takım ile iletişimlerinin de iyi olduğunu belirten Kuntz, Kazımcan Karataş ve Bertuğ Yıldırım’ın da buna güzel örnek olduğunu ifade etti.

Alman teknik adam, Eskişehir’de oynanan her iki karşılaşmayı da milli takımın kazandığının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“95-96’da ben buradayken maçları takip etmiş olabilirsiniz. Aslında bizim için güzel bir maçtı. O maçı kazandık ama taraftarın baskısından dolayı zor bir maçtı. Şimdi bir geçiş var. Yeni statlara. Eski statlarda oynanmıyor olması bu dönemin ilerlediğini ve yaşlandığımızı gösteriyor. Farklı bir oyun olabilir. Sol bek ve forvette beklenmedik eksikliklerimiz var. Arda’da sakatlık var. Alıştığımız oyun sisteminden farklı bir oyun tarzı söz konusu olabilir. Aynı zamanda çok doğaldır. Yeterli bir maç oynayacağımıza eminim.”

Yarının rakipleri Ermenistan’ı değerlendiren Kuntz, “Son maç periyodunda Ermenistan ve Türkiye’nin grupta kazanan tarafta olduğunu görüyoruz. Çünkü her iki takım da 6’şar puan aldı. Bütün maçları takip edip analiz ediyoruz. Yeni teknik direktörleri Oleksandr Petrakov’un gelmesinden bu yana iyi bir ilerleme kaydettik. “Almanya’da iki oyuncu oynuyor. Birçok oyuncuya önemli transfer fırsatları verildi. Saygı duyulması gereken bir takım ama biz kendi oyunumuza odaklandık.” dedi.

Stefan Kuntz, milli oyuncuların önemli transferler yaptığı yönündeki açıklamalara ilişkin şunları söyledi:

“İlk etapta yeni kulüplerinde iyi şanslar bulması Merih ve Cengiz için çok değerli. Arda çok inanılmaz bir transfer yaptı. Ancak onun etkisini tam olarak yaşayamıyoruz. Çünkü sağlığına kavuşması gerekiyor ve Tekrar kadrosuna adapte olur. Orkun bu transferden kesinlikle çok şey kazanacaktır. Kendini geliştirecektir. Çağlar bizimle transferi hakkında çok erken konuştu. Hem Atletico Madrid kulübü hem de antrenörü Simeone onun için çok farklı bir yer ve çok değerli bir transfer. En değerlisi bu transferleri yaptıktan sonra bu oyuncuların çıkıp oynamasıdır. Oynadıkları sürece milli takıma çok faydası olacak. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılması, Fenerbahce ve Beşiktaş’ın kümelere katılması, kümelere katılması milli takıma çok faydalı olacak. Avrupa’da çok sayıda maç oynanacak ve bu da oyuncular için bir artı olacak.”

“İyi futbolcular milli takım kararlarını en kısa sürede verirler”

“Voleybol Milli Takımı’nda bir Vargas’ın olduğu gerçeği ortaya çıktı. Milli Futbol Takımı’na oyuncu almayı düşünüyor musunuz?” Tecrübeli çalıştırıcının sorusu üzerine, “Zaten iyi futbolcular milli takımla ilgili kararları en kısa sürede veriyor. Bu yüzden hâlâ Vargas’tan kardeşiyle ilgili telefon bekliyorum.” söz konusu.

Manchester United’a transfer olan Altay Bayındır’la daha önce yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Kuntz, “O toplantıda ilk olarak onun F.Bahçe’deki son sürecini konuştuk. Çünkü eleştiri okları ona döndü. Onun için transfer Manchester United gibi bir kulüp de onun gelişimi açısından önemli.”Bu çok değerli. Önümüzde bir Afrika Kupası dönemi olacak. Şu anda orada oynayan kaleci 4-5 maç oynayamayacak. Tıpkı Altay gibi kulübün bu süreçteki performansını ortaya koyarsa o da oynama fırsatı yakalayacak. Dolayısıyla o pozisyonda farklı şeyler gelişebiliyor.” dedi.

Yarın savunmada şans vereceği oyuncular sorulduğunda Stefan Kuntz, “Merih’in hücum performansı yarınki maç için önemli olabilir. Çünkü bunlar defansın aktif olması gereken maçlar. Çağlar’ın maçlarını da izledik. Hazırlık döneminde çok iyi maçlar oynadı, savunmada çok kusursuz oynadı. “Maçlar oldu. Bu önemli bir bahis çünkü Simeone zaten savunma tarafında çok fazla çalışma gösterdi. Yeni bir oyuncunun koçu Simeone’den bu kadar çabuk övgü sözleri alması onun ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.” dedi.

Kerem Aktürkoğlu: “Umarım yarınki maçta gülen taraf biz oluruz”

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, gruptaki ilk karşılaşmalarının zorlu geçtiğini ancak kazanmasını bildiklerini belirtti.

Ermenistan’ın beklentilerin aksine grupta iyi performans gösteren ve iyi oynayan bir grup olduğunu anlatan Kerem, “İlk maçta gol attım ama önemli olan gol sonrasında birlikte mutlu olmamız ve kazanmamız. Zorlu maçları kazanmak önemliydi. Yarın taraftarlarımızla birlikte güzel futbolla kazanmak istiyoruz.” dedi.

Yarınki maçı final olarak görüp görmediği sorusuna yanıt veren Kerem, “Nesil, istek ve kalite açısından gruptan çıkmayı hak ettik. Çok iyi ve kaliteli insanlardan oluşan bir takımız. Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi çok seviyorum. Ermenistan’ın fikstürü zor ama oynamadan hiçbir maç kazanılmıyor.” “Bu maçın ne kadar zor olabileceğinin farkındayız. Bu tür maçları kazanacak kaliteye sahibiz. İnşallah yarınki maçta gülen taraf biz oluruz.” değerlendirmesini yaptı.

Milli takımın oyuncu havuzunun geniş, keyifli ve kaliteli olduğunu vurgulayan Kerem Aktürkoğlu, eksikliklerin olduğunu ancak takviyelerle bunun giderilebileceğini kaydetti.

haber-gulagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu