Dünya

Umut Güner, Dünya Gazetesi’nin yeni franchise sahibi oldu

Daha güçlü yola devam…

2 Mart 1981’de Cağaloğlu Narlıbahçe Caddesi’ndeki mütevazı bir binanın 3. katında Nezih Demirkent liderliğindeki bir avuç basın emekçisi bir ekonomi gazetesi çıkarma hayaliyle yola çıktı. İktisat gazetesi olarak yayımlandığı ilk gün manşette şu satırlar yer aldı: “ DÜNYA, bugün itibariyle yeni formatı ve yeni içeriğiyle karşınızda…

Amacımız haber dünyasında ekonomi ile siyaseti buluşturmaktır… Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ilkemiz günümüz dünyasının hızlı dinamikleri içerisinde kendimizi sürekli yenilemek, her geçen gün daha iyi ve kapsamlı hizmet sunmaktır. İddiamızın doğruluğunu lafta değil, sunacağımız hizmetlerde göreceğinize inanıyoruz.”

Nezih Demirkent’in öncülüğünde gazeteciliğin ustası sayılan isimlerle yayın hayatına başlayan gazete, Nezih Demirkent unsurları olarak kabul edilen manifestosuyla Türk basınında yeni bir mihenk taşı oluşturdu. Tarafsız ve ilkeli bir yayınla ekonominin tüm kesimlerinin sesi olacaktır. DÜNYA … Nezih Demirkent, “Araştıracaksınız, bulacaksınız, uygulayacaksınız. Bunun için durmadan çalışacaksınız. “Bu kısaca gazeteciliktir” dedi. Gazete, 43 yıllık yayın döneminde Demirkent ilkelerinden taviz vermedi.

Bugün, eksiksiz, araştırılmış haberciliği ve haklı olanların gerçeklerini ortaya çıkarmaktan çekinmeyen yorumlarıyla, ‘Dünya yazıyorsa doğrudur’ sözünün haklı gururuyla yarım asırdır haklı olarak koşuyor. ‘. İsimler değişir ama unsurlar ölmez. Nezih Demirkent’in 2001’deki vefatının ardından görevi kızı Didem Demirkent devraldı. Sayısız ismi yetiştirdi ve Türkiye’nin en güçlü yazarlarına ev sahipliği yaptı. DÜNYABu bağlamda Türk ekonomi basınının amiral gemisi haline geldi.

Türk ekonomi basınında dev bir çınar ağacı büyüdü. Bugün ekonomi basınında yetişen gazetecilerin neredeyse tamamı bu okuldan geçmiş ve DÜNYA başlı başına bir okul haline gelmiştir. DÜNYABugün gazete, tamamı bu okulda yetişmiş çalışanları ve Demirkent gazeteciliği unsurlarıyla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz…

Siz okuyucularımızla birlikteyiz. DÜNYA Gazete çalışanları olarak doğru ve tarafsız habercilik anlayışımız ve Nezih Demirkent ilkelerimizle Türkiye’nin her köşesinde her zaman yanınızda olacağız. Anadolu’nun sesini Ankara’da duyurmak, dünyadaki haber ve gelişmeleri gözlerinize sunmak için her gün masanızda olacağız.

WORLD’un Yayın İlkeleri

1-Özel girişim ve serbest piyasa ekonomisinden yanadır.

2- Haber ve yorumlarda sansasyon ve şantajdan kaçınır.

3-İnsanların kişiliklerine zarar verecek yayınlar yapmaz ve insanlara alet olmaz; İş dünyasından insanları tanıştırır.

4- Ekonomik hayatı yönlendirecek, belirli kişi veya grupların çıkarlarına yol açabilecek haber ve yorumları yayınlamaktan kaçınır.

5-Yeni prosedür ve teknolojilere karşı çıkmaz. Çevrenin her zaman ekonomik kalkınmayı sağlayacak şekilde korunması gerektiği görüşünü benimser.

6- İş dünyasının kendi içindeki ve diğer kesimlerle iletişimini sağlamayı temel görev olarak benimser.

7- Siyasi gelişmeleri ekonomik hayatı etkilediği ölçüde izler ve gerektiğinde yorum yapar.

8 – İş hayatında haber ve yorumların okuyucularına faydalı olmasını sağlamayı amaçlar. Bu amaçla olayı tüm detaylarıyla anlamaya ve sayısal olarak ifade etmeye özen gösterir. Uzmanların yorumlarıyla kullanıma hazır bilgiler sunar.

9-Haber konularının seçiminde ve değerlendirilmesinde (a) şirket, (b) kişi, (c) şube, (d) bölge, (e) makroekonomi değer sıralamasını uygular.

10- Haber yaptığı olayların gelişimini takip eder; Okuyucu alışkanlıklarına saygı göstermenin gereği olan haber ve sunum tarzında sürekliliğe değer verir.

kula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu