Yaşam

Yenişehir Belediyesi geleceğin sanatçılarını KİGEM ile yetiştiriyor

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi (KİGEM), kültür, sanat ve dans kurslarıyla 7’den 77’ye vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor. Özellikle çocukların ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslarla geleceğin zanaatkârları yetiştiriliyor. 16 farklı branşta profesyonel eğitmenler tarafından verilen eğitimler hem aileleri hem de çocukları keyifli hale getiriyor.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde kurulan Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi (KİGEM), 2022-2023 eğitim döneminde 1000’den fazla kursiyeri geleceğe hazırlıyor. KİGEM’de bağlama, bale, drama, gitar, halk oyunları, keman, çağdaş caz dansı, latin dansı, pilates, reformer pilates, piyano, fotoğrafçılık, tiyatro, yaratıcı yazarlık, yoga ve zumba eğitimleri ile hem yetişkinler hem de çocuklar destekleniyor. Gelişen çocukların yeteneklerinin keşfedilmesini de sağlayan KİGEM, çağdaş atölyeleri ve zengin eğitim seçenekleriyle yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Vatandaşlar 0324 606 07 75 numaralı telefonu arayarak veya portal.yenisehir.bel.tr adresinden detaylı bilgi alarak kayıt yaptırabilirler.

Başkan Özyiğit, “Şu ana kadar 5 binin üzerinde vatandaşımız KİGEM’de eğitim aldı” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden ikisi olan Eğitim ve Eylem ilkelerimiz kapsamında göreve geldikten sonra KİGEM’i kurduk. Vatandaşlarımıza farklı alanlarda eğitimler veriyor, sağlıklı ve kişisel gelişim açısından etkin hareketlilik sağlıyoruz. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Türkiye’nin en değerli gösteri merkezlerinden biri haline gelmiş, bu özelliğinin yanı sıra artık sanatın üretildiği ve öğretildiği bir yer haline gelmiştir. KİGEM’de bugüne kadar 5 binin üzerinde vatandaş eğitim aldı. Şu anda 1000 kursiyerimiz eğitimlerine devam ediyor ve yeni transfer için kayıtlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı KİGEM’e bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Öğretmenler öğrencileri bire bir tanıyor ve öğrencilerin nasıl ilerlediği konusunda bize fikirlerini veriyor.”

KİGEM’de teknoloji çağındaki çocuklara yönelik kursların sosyalleşmeleri açısından değerli olduğunu söyleyen anne Saniye Akay Hoş, “Kurslardaki danışmanlar ve öğretmenler çok özverili. Kızım baleye, oğlum tiyatroya gidiyor. Öğretmenler, öğrencileri bire bir tanır ve öğrencilerin nasıl ilerlediği konusunda bize görüşlerini bildirir. Çocukların gelişimine katkı sağlayan bir kurstur. Çocukları teknolojiden uzak tutma şansımız yok ama Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi’ndeki kurslara geldiklerinde yeni arkadaşlar ediniyor, fiziksel ve bilişsel gelişimleri artıyor.”söz konusu.

“Bu Yenişehir Belediyesi’nin başarısıdır.”

Her iki çocuğunu da KİGEM’de drama ve piyano kursuna yazdıran baba Mustafa Uğur. “2 yıldır Yenişehir Kişisel Gelişim Merkezi’nde çocuklarımızı drama ve piyano kurslarına götürüyoruz. Büyük oğlumda içe dönüklük vardı, geçen yıl onu psikoloğa götürdüğümüzde bizi bu tür kurslara yönlendirdi. Drama ile başladık ve çok faydalı oldu, başlarda konuşamadığımız çocuğu susturamıyoruz. Konuşması ve problem çözmesi çok gelişti. Bu Yenişehir Belediyesi’nin başarısıdır. Başkanımız Abdullah’a çok teşekkür ederim” dedi.şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu