Haber

Bakan Koca: Kısa sürede çok sayıda ilaç piyasaya çıkacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde bazı ilaçların piyasada bulunamadığını belirterek, “Kısa sürede eksikliği hissedilen antibiyotikler ve çocuk şurupları başta olmak üzere birçok ilaç piyasaya sürülecek.”

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tedarikinde güçlük çekilen bazı ilaçların üretimi artırıldı. Şu anda dünyada mevsimsel hastalıklar ve hammadde üretimi nedeniyle talep artışından dolayı sıkıntı yaşanıyor. Birçok ilaçta sıkıntı yaşanıyor. Kısa sürede eksikliği hissedilen antibiyotikler ve çocuk şurupları da dahil olmak üzere piyasaya sürülecek” dedi.

Bakan Koca, az sayıda hastaya özel olarak getirilen, başka ülkelerde ruhsatlı olan ve Türkiye’de ruhsatsız bazı ilaçların da bulunduğunu vurgulayarak, “Bir tanesi için öne sürülen iddialar yerine getirildi. Kısa süre içerisinde temin edeceğiz. Ruhsatsız ilaçların ülkeye girişte İlaç Takip Sistemi’ne kaydedildiğini belirten “İlaç kutusunun, onu diğer kutulardan ayıran kimlik numarası vardır. Kutunun üretiminden reçete edildiği hastaya kadar takibini yapıyoruz. Eczane raflarındaki tüm ruhsatlı ilaçlar bu İlaç Takip Sistemi ile kayıt altına alınmaktadır. Eczaneden alınan ruhsatlı ilacın sahte olması söz konusu değildir” dedi.

habercatalzeytin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu