İş

Bu lazer, iPhone’unuzun OLED ekranını kapatmanıza gerek kalmadan onarabilir

En büyük iPhone endişelerimizden biri ekran kırılmasıdır. Bu yüzden hala iPhone ekran koruyucuları ve kılıfları kullanıyoruz. Ancak önümüzdeki dönemde akıllı telefon tamircileri bazı ekran sorunlarını ekranı kaldırmadan hatta kapatmadan çözebilecekler gibi görünüyor. Bu, taşınabilir cihazlar için OLED panellerin üretiminde kullanılan lazer teknolojisi sayesinde mümkün olabilir..

iPhone ekranı bu haliyle oldukça güçlü ancak kazalar meydana gelebiliyor. Ekranı bozuk veya arızalı bir telefonu kimse kullanmak istemez. Sorun sadece ekran onarım maliyeti değil. Ekranı bire bir değiştirmek de zahmetli bir iştir. Bu, telefonun yedeklenmesi ve teslim edilmeden önce bilgilerin silinmesi anlamına gelir.

Yazının sonundaki görselde göreceğiniz lazer tabanlı OLED ekran makinesi bu noktada işinize yarayabilir. OLED cihazlarını etkileyen çok özel bir ekran sorunu olan OLED ekranda görünen çizgileri düzeltebilir. Ayrıca, ekranın tamamen değiştirilmesini gerektiren bir sorun.

Lazer makinesi, OLED panelinin içindeki görünmeyen izleri sabitleyerek ve elektrik akışını yeniden sağlayarak çizgileri ortadan kaldırabiliyor. . Ekran üreticilerinin Apple’ın OLED panellerini üretmek için kullandıkları lazer makinelerine dayanıyor gibi görünüyor. Makine, ekranı çıkarmadan ve ekranı kapatmadan onarım yapabilir.

İşlem oldukça hızlı görünüyor ve ekran onarım işini önemli ölçüde daha ucuz hale getirebilir. Birçok kişi yeni ekran almak zorunda kalmayabilir.

Lazer tabanlı OLED onarımları elbette tamamlanmış değil. OLED paneli, onu kaplayan cam kırılırsa çalışmaz. Ayrıca ekranda rastgele su hasarı olmamalıdır. Bununla birlikte, insanların OLED ekranlarında beliren çizgilerden şikayetçi olduklarını rutin olarak görüyoruz. Aşağıdaki görseldeki onarım işlemi bunun içindir…

Video, bu makinelerden birinin yaklaşık 12.000 dolara mal olacağını açıklıyor. Rastgele bir tamirhane için büyük bir yatırım ama kesinlikle kendi kendini amorti edebilecek bir yatırım. Ancak Apple’ın benzer bir teknolojiyi iPhone OLED panellerini onarmak için mağazalarında kullanıp kullanmayacağı henüz belli değil. Veya Apple’ın yetkili ortaklarının bu tür onarımları destekleyip desteklemeyeceği. Yine de, bu yenilik heyecan verici.

Lazer makinesinin OLED panelleri ve esnek kabloları nasıl onardığını görmek için aşağıdaki resme bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu