Ekonomi

Büyükşehir’den ‘Balıkesir Kuzusu’ üretimine destek

Coğrafi işaretle savunulan “Balıkesir Kuzu Eti” üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzu Yetiştirme Merkezleri” kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 ilde 250 yetiştiricisi bulunuyor. ilçeler; Toplam 2.750 damızlık hayvan takviyesi sağlar. Dursunbey’den kura çekimi başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent ekonomisinin lokomotifi tarım ve hayvancılığa öncelik vererek hayata geçirdiği hizmetlerle üreticinin elini güçlendirmeye devam ediyor. Söz konusu projelerle kırsal kalkınmayı sağlayarak üretim merkezlerinden jeotermal kurutma tesisine kadar çalışmalara değer katacak birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kent ekonomisini canlandırıyor ve üreticinin elini güçlendiriyor.

Coğrafi işaretle korunan “Balıkesir Kuzu Eti” üretimini yaygınlaştırmak amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey ve Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzu Yetiştirme Merkezleri” kuran Büyükşehir Belediyesi, üreticilere damızlık damızlık temin ediyor. .

Küçükbaş hayvan popülasyonunun yoğun olduğu İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Dursunbey ve Sındırgı’da belirlenen pilot bölgelerde 50 yetiştirici; 10’u küçükbaş, 1’i koç olmak üzere toplam 2 bin 750 damızlık hayvana destek vermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Dursunbey’den destek başvurusunda bulunan üreticiler için kura çekti.

500 kadın 50 erkek dağıtım projesi

Küçük aile işletmelerine güvenerek koyunculuğun ilerletilmesi, yaygınlaştırılması ve seçkin sürüler elde edilmesini amaçlayan proje kapsamında Büyükşehir, 5 ilçede 50 üreticiye 10 koyun ve 1 koç olmak üzere toplam 2 bin 750 koyun sağlayacak. küçükbaş hayvancılık 250 üretici tarafından desteklenecek.

Diğer ilçeler için de önümüzdeki günlerde çekilişler tamamlanacak ve dağıtımlara başlanacak. Projenin hayvancılıkla uğraşan diğer ilçelerde de uygulanması planlanıyor. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu