Ekonomi

Eksun Gıda halka arz için düğmeye bastı

Sinangil markalı unlarını da bünyesine katan Eksun Beşin, Borsa İstanbul’daki süreci görmek için düğmeye bastı. Sermayesi Eksim Yatırım Holding’e ait olan Eksun Beşin hisselerinin halka arzı kapsamında izahnamenin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Yapı Kredi Yatırım’ın öncülüğünde gerçekleştirilecek ve tamamı sermaye artırımı şeklinde gerçekleştirilecek halka arzda, şirket hisselerinin %23,14’ünün halka arz edilmesi planlanıyor.

Üretimini Tekirdağ ve Konya’daki diğer üç fabrikasında gerçekleştiren ve yılda 600 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Eksun Beşin, bu yıl eylül ayının prestijiyle toplam perakende un pazarında yüzde 9,7’lik paya sahip. Nielsen Perakende Araştırma Raporu.

30’dan fazla ülkeye ihracat

Başta Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere 30’dan fazla ülkeye farklı ürün kategorilerinde un ihraç eden Eksun Beşin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 2020 yılında kurduğu Ar-Ge merkezinde glütensiz un, glüten üretiyor. -ücretsiz ekmek, unlu mamuller ve yeni un. çeşitlendirmeye yönelik projeler yürütmektedir.

Eksun Gıda’nın 2022 yılının ilk 9 aylık toplam cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 187 artarak 2,8 milyar TL’yi aştı, net kârı ise 202 milyon TL’ye ulaştı. 2021’in ilk 9 ayında yüzde 12,0 olan FAVÖK marjı, bu yılın aynı döneminde yüzde 15,5’e yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu