Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Kavramını Koruyor!

Yerel kamu ve özel kurum iş birliğiyle yeni bir projeyle Türkiye genelinde ses getiren Aile Akademisi’nin açılışı 26 Ocak’ta gerçekleştirildi. Akademide yetim çocuklar ve aileleri, iletişim sorunu yaşayan aileler, engelli çiftler erken yaşta evlenmek, çatışan çiftler, parçalanmış aileler, boşanmalar. Sürece giren çiftlere eğitim, danışmanlık, rehberlik ve oryantasyon hizmetleri ücretsiz olarak sunulmaktadır. Çatışan taraflar arasında hakem rolü üstlenilir.

Akademi Tamamen Ücretsizdir

Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu hizmet süreci,Gaziantep Valiliği,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi,Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yürütülmektedir. , İl Jandarma Komutanlığı,Gaziantep Barosu,Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi. Sanko Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve GAGEV ortaklığıyla yürütülmektedir.

Çeşitli kurumlarla iş birliğiyle yürütülen eğitimlerde; Öncelikle eğitim talep eden kurum ziyaret edilerek planlama yapılır ve uygulamaya geçilir. Memnun aile modülü, evlilik öncesi eğitim programı, bağımlılıkla mücadele modülü, kadın sağlığı seminerleri, kadına yönelik şiddet bilinçlendirme programı merkezin eğitim konuları arasında yer alıyor.

Akademide verilen hukuki danışmanlık hizmetleri, aile içi sorunlar yaşayan veya boşanma sürecine girmiş çiftler için aile birliğinin korunmasına destek olurken; Kurum olarak miras, velayet gibi konularda sorun yaşayan ailelere hukuki destek verilmektedir. Bu kapsamda bireylere dilekçe yazma, gerektiğinde savcılığa suç duyurusunda bulunma gibi konularda asi danışmanlık ve yönlendirme de yapılıyor.

Psiko-sosyal destek grubu ayrıca çocukların deprem sonrası oluşan ihtiyaçlar nedeniyle olumlu baş etme mekanizmalarını ortaya çıkarıp farkındalık yaratmaları, kendilerini ve duygularını tanıyarak depremin etkilerini bir nebze olsun azaltmalarına yönelik eğitim faaliyetleri de yürütüyor.

bolvadinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu