Haber

Mağarada 500 gün yalnız: 21 Kasım 2021’de mahsur kaldı

Dağcı Beatriz Flamini, bilimsel bir araştırma kapsamında 500 gün mağarada kaldıktan sonra dün (14 Nisan) dışarı çıktı. Bunun bir mağarada en uzun süre kalma rekoru olduğu iddia edilirken, Flamini basına şunları söyledi: “Beni almaya geldiklerinde uyuyordum. Uyuyordum diyelim. Bir şey oldu sandım. ‘Hemen mi? Hayatımda olmaz’ dedim. Daha kitabımı bitirmemiştim.”söz konusu.

Granada’daki 70 metre derinliğindeki mağarada kimseyle temas kurmadan 500 gün geçirdikten sonra, Flamini’nin mağarada geçirdiği süre boyunca bilim adamları ortaya çıktı. “sosyal izolasyon”Ve “aşırı geçici oryantasyon bozukluğu”zaman algısı üzerindeki etkisini ve insanların yeraltında geçirdiği olası nöropsikolojik ve bilişsel değişiklikleri ve bunun biyolojik saat ve uyku üzerindeki etkisini inceledi.

“DÜNYA HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM”

Rusya-Ukrayna savaşından önce mağaraya giren ve sevdiklerinin ölümü de dahil olmak üzere dışarıdaki herhangi bir bahisten haberdar olmak istemediğini söyleyen Flamini, mağaradan çıktıktan sonra içeride yaşadıklarını anlattı. “Hala 21 Kasım 2021’de takılıp kaldım. Dünya hakkında hiçbir şey bilmiyorum” terimleri kullandı. yanan, “Kendimle çok iyi anlaşırım”söz konusu.

Deney boyunca Flamini’nin yanında bin litre su ve 60 kitap vardı. Okumanın yanı sıra mağarada egzersiz yaparak, fotoğraf çekerek ve yün şapka örerek vakit geçiriyordu. Yer üstü grubu takviye yaparken, İspanyol dağcı deneyimlerini belgelemek için kameralar kullandı. Bu dönemde kimse onunla doğrudan temas kurmadı ama psikologlar, araştırmacılar ve mağarabilimciler onu yakından takip etti.

“SEN SESSİZSİN VE BEYNİN BİR ŞEYLER YAPIYOR”

Mağaradan ayrıldıktan sonra basına açıklamalarda bulunan Flamini, mağarada yaşadıklarını anlattı. “mükemmel ve rakipsiz”dedi ki. “Bir buçuk yıldır sessizim, kendimden başka kimseyle konuşmuyorum. Dengemi kaybediyorum, o yüzden tutunuyorum. Duş almama izin verirseniz, içerideki suya dokunmadım.” bir buçuk yıl”Dağcı, panik düğmesine basmayı veya mağaradan çıkmayı hiç düşünmediğini söyledi.

Flamini gazetecilere mağaraya girdikten iki ay sonra zaman duygusunu kaybettiğini söyledi. “Günleri saymayı bıraktığım bir an oldu” Mağarada 160-170 gün kaldığını düşündüğünü de sözlerine ekledi. Flamini, mağarada sinek istilasının olduğu en zor anlardan birini yaşadığını açıkladı. “işitsel halüsinasyonlar”gördüğünü belirten “Sessizsin ve beyin bir şeyler uyduruyor”terimleri kullandı.

Flamini’nin ek grubuna göre, Flamini “Mağarada en uzun süre kalan kişi” Dünya rekorunu kırmış olabilir. Ancak Guinness Rekorlar Kitabı böyle bir rekorun var olup olmadığını henüz doğrulamadı.

haberyatagan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu