Haber

Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Seçil Erzan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi

İSTANBUL – Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kişiyi yüksek kârlı “Fatih Terim Fonu” vaadiyle dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın gözaltı incelemesinde tutukluluğunun devamına karar verildi belgelere dayalı olarak yürütülür.

Aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi, getirisi yüksek güvenli bir fon olduğunu söyleyerek yaklaşık 25 milyon dolar 7 milyon 384 bin lira dolandırdı. Fatih Terim gibi isimler de bu fona dahil edildi. Şube Müdürü olduğu iddia edilen Seçil Erzan davasında belgelere dayanarak gözaltı incelemesi yapıldı.

Gözaltının devamına karar verildi

Soruşturmanın ardından tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Son duruşma 15 Ocak’ta görüldü

15 Ocak’ta yapılan duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Erzan’ın Denizbank’taki hesap hareketlerinin, sanıkların nezaretinde bulunan telefon ve SIM kartların bilirkişiye verilerek rapor düzenlenmesini, varsa banka çalışanları ve yöneticileriyle yaptığı yazışmalara ilişkin bilirkişi raporuna ek rapor verilmesi gerekmektedir. almaya karar verdi.

Son kez Turan, Belözoğlu, İnan ve Muslera’ya verildi

Mahkeme, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera’nın avukatlarına müvekkillerini hazırlamaları için son süre verilmesi gerektiğine, aksi takdirde zorla getirmelerine karar verileceği kararına vardı. Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Yörük, Atilla Yörük, Nazlı Can ve Hüseyin Eligül’ün tüm bankalardaki hesap hareketlerinin Bankalar Birliği’nden sorulması, Ali Yörük ve Semih Kaya’nın ise bankadan hesap hareketlerinin istenmesine karar verdi. Heyet, sanık Ali Yörük’ün imza yazı örneklerini almak için cezaevine mektup yazılmasına karar vermiş, mektuba yanıt gelince dekonttaki imzayı sanığın imzasıyla karşılaştırmak üzere Adli Tıp Kurumu’na yazı yazılmasına karar vermişti. örnekler.

Erzan’la aynı dönemde çalışan birini zorlamak

Mahkeme, sanık Erzan’la aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven isimli şahsın zorla ‘tanık’ olarak getirilmesine, Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan’ın da aralarında bulunduğu bazı tanıkların zorla getirilmesi için mektup yazılmasına karar verdi. .

Önümüzdeki duruşmalarda banka yöneticileri ve çalışanlarının tanık olarak dinlenmesine karar verilecek.

Mahkeme, Erzan’la 2020-2023 yılları arasında çalışan tüm banka çalışanlarının kimlik bilgilerinin temin edilerek mahkemeye gönderilmesine karar verirken, banka yöneticileri ve banka çalışanlarının tanık olarak dinlenme taleplerinin bir sonraki duruşmalarda değerlendirileceğine karar verdi. .

Heyet, belgelerde yer alan ve Denizbank şubelerinde hesapları bulunan müştekilerden sanık Erzan tarafından yapılan sorgulamaların log kayıtlarının istenmesine, ayrıca dosyaya ilişkin raporun tamamının MASAK’a yazı yazılmasına ve dosyaya ilişkin raporun tamamının MASAK’a gönderilmesine karar verdi. mahkeme. Mahkeme heyeti, tanık Semih Kaya’nın sunduğu e-posta çıktısını da ekleyerek Denizbank’a yazıp varsa aslının istenmesine, sanık ve avukatına SIM şifresinin kendilerine bildirilmesi için 10 gün süre verilmesine karar verdi. Daha önce raporun alındığı telefondaki kart.

8 Mart’a ertelendi

Komite, eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart’a erteledi.

habergevas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu