Haber

Trabzon’da Sağlık Turizmi Hizmeti 5 Dilde Hizmet Verecek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi bünyesinde 5 dilde hizmet verecek Sağlık Turizmi Servisi’nin açılışı münasebetiyle Trabzon’da tören düzenlendi.

Farabi Hastanesi A Blok’ta bulunan hizmetin açılışında konuşan Vali Aziz Yıldırım, Türkiye’de son 20 yılda sağlıkta çok önemli adımlar atıldığını söyledi.

Trabzon’un turistlerin ilgi duyduğu şehirlerden biri olduğunu belirten Yıldırım, “Ortadoğu’dan, Körfez ülkelerinden ve komşu ülkelerden çok sayıda turist Trabzon’u ziyaret ediyor. Misafirlerimizin bir kısmı özellikle sağlıktan faydalanmak için gelirken bir kısmı da tatil için geliyor. turizm ve sağlık hizmetleri.” Fayda sağlar.” dedi.

Turistlere hizmet vermede yabancı dilin önemine dikkat çeken Yıldırım, “Dolayısıyla dil bilen personelin olması son derece güzel bir avantaj ve aynı zamanda doktorlarımız için de büyük bir rahatlık. Türkiye dünyadan ayrıldı Son 20 yılda sağlık alanında yaptığı atılımlarla birçok alanda geride kaldığını belirterek, “Sağlık turizmi de bunlardan biri.” dedi.

Bu tür merkezler sayesinde turistlere daha iyi hizmet verileceğinin altını çizen Yıldırım, Sağlık Turizmi Hizmetinin açılmasında emeği geçenleri tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, yaklaşık 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı’ndan “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” alarak çalışmalara başladıklarını anlatarak, “2023 yılında 4 bin 500 civarında hastaya hizmet verdik. Bu hastaların yaklaşık 3 bin 500’ü yurtdışından geliyor. Gürcistan.” Bu kelimeyi kullandı.

İngilizce, Arapça, Rusça, Ukraynaca ve Gürcüce hizmet verecek olan Sağlık Turizmi Hizmetinde 11 yatak bulunduğunu belirten Çuvalcı, ilerleyen dönemde talebe göre yatak sayısını artıracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi keserek hizmetin açılışını yaptı.

haberdelice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu