Haber

Selahattin Demirtaş: “Halkın Elinde ve Erdoğan’ın Kontrolünde Deprem İçin Rahatlıkla Kullanılabilecek O Kadar Para Varken, Neden Onbinlerce…

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Halkın elinde ve Erdoğan’ın kontrolünde deprem için rahatlıkla kullanılabilecek kadar para varken neden onbinlerce insanın hayatını kaybetmesini ve ölmesini bekliyordunuz? 10 şehrin yıkılması neden bu parayı deprem bölgesindeki yapıları güçlendirmek için kullanmadınız? kar. Dün gece yardım adı altında düzenlenen gösterinin kaybedeni halk oldu” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla kullandığı sosyal medya hesabından ‘Türkiye Tek Yürek’ programı hakkında açıklamalarda bulundu. Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

“Dün akşam birçok televizyon kanalı bir arada yayınlandı ve bağışlar toplandı. Stüdyoda çalışanların ve kendi cebinden para gönderenlerin katkıları paha biçilemezdi. Bu yönlerin dışında dün geceki ‘yardım’ programı bir fiyaskoydu. tam bir aldatmaca harika bir algı yönetimiydi neden?

“ERDOĞAN’IN YARDIM ADI ALTINDA VE DENETİMSİZ BİR ŞEKİLDE TESLİMATINA ÖNEMLİ MİKTARDA KAMU KAYNAĞI VERİLDİ”

Halkın emeğiyle, emeğiyle oluşturulan kamu bütçesi tek adam sistemiyle aslında Erdoğan’ın elindeydi. Dün gece önemli miktarda kamu kaynağı yardım adı altında ve kontrolsüz bir şekilde Erdoğan’ın emrine verildi. Tam olarak böyle oldu.

Merkez Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi kurumlarda halkın parasının ne kadarının denetimsiz olarak kendisine verileceğini Erdoğan kendisi belirledi. Bunu telefonla arayıp duyurmak kamu kurumlarının genel müdürleri ve bürokratlarının göreviydi.

“ON BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNÜ VE 10 KENTİN PATLAMASINI NEDEN BEKLEDİNİZ?”

Halkın elinde ve Erdoğan’ın kontrolünde deprem için rahatlıkla kullanılabilecek bu kadar para varken neden onbinlerce insanın ölmesini ve 10 şehrin yıkılmasını bekliyordunuz? Sarsıntı bölgesindeki yapıları güçlendirmek için neden bu paraları kullanmadınız?

“GÖSTERİN KAYBI İNSANLAR OLDU”

Üstelik milletin parasını o cebinden alıp bu cebe koyarken vergi indiriminden de yararlanmış ve kâr etmiştir. Dün gece yardım adı altında düzenlenen gösterinin kaybedeni yine halk oldu.

“5 MİLYAR DOLAR, ŞİMDİ YARDIM HESABINDAN DENETİM DIŞI OLUP BİR TÜR REDDİNE DÖNÜŞTÜ”

Kamu kurumlarının kasasındayken yerinde ve kötü kontrole tabi tutulan 5 milyar dolar artık kontrolden çıkarak bir nevi örtülü ödeneğe dönüşmüştür. Bu parayı örneğin seçimlerde kendi partisinin çalışması için kullanırsa kim bilecek ve kim denetleyecek?

“İnişin dibi yok mu”

İzledikçe kanım dondu, nefesim kesildi. İniş için bir temel yok mu? Onlarca, yüz milyonlarca dolarlık kişisel servetlerinin yanı sıra bir yandan bu yoksulluk, bu acı, bu yıkım… Öfkem artıyor. Çaba ve dayanışmaya devam”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu