Ekonomi

SentinelOne hisselerinin hedefi güçlü büyüme görünümüyle 37 dolara yükseltildi

Perşembe günü, önde gelen finans firmalarından Bernstein, SentinelOne Inc (NYSE:S) için fiyat hedefini bir önceki 34,00$ seviyesinden 37,00$’a yükseltti. Firma, hisse senedini Outperform notuyla desteklemeye devam ediyor. Ayarlama, analistin şirketin yakın vadeli gelir büyümesine ve gelecekteki finansal performansına olan güvenini yansıtıyor.

SentinelOne, ihmal edilebilir müşteri kaybı ile esneklik göstermiştir ve firma, şu anda azalmakta olan makroekonomik rüzgarların yenilemeler üzerindeki etkisinin talep ortamını daha da iyileştireceğini beklemektedir. Analist, şirketin net elde tutma oranının (NRR) kısa süre içinde istikrar kazanacağını öngörüyor ve 2025 yılı sonuna kadar yaklaşık 300 ila 400 baz puanlık bir iyileşme bekliyor.

Şirketin büyüme stratejisi, mevcut müşterilere üst satış ve çapraz satış için önemli bir fırsat içeriyor. Bu yaklaşımın, yeni müşterilerin tutarlı bir şekilde kazanılmasıyla birleştiğinde, 2027 mali yılına kadar %30’un üzerinde bir gelir artış oranını sürdürmesi beklenmektedir. Beklenen gelir artışının aynı yıl içinde finansal kaldıraç ve %20’ye yaklaşan bir serbest nakit akışı (FCF) marjı ile sonuçlanması muhtemeldir.

Bernstein’ın değerleme modeli, Gelecek On İki Ay (NTM) gelirine 12x Fiyat tahmin eden bir çarpan regresyonu ve indirgenmiş nakit akışı (DCF) analizinin bir karışımını kullanmaktadır. DCF, %3 büyüme oranı ile 5 milyar dolarlık bir terminal gelir varsaymaktadır. Bu hesaplamalar, SentinelOne hisseleri için 37 $ olan revize edilmiş bir yıllık fiyat hedefini desteklemektedir.

Firmanın SentinelOne’a bakışı, şirketin güçlü performans ölçütleri ve önümüzdeki yıllar için öngörülen elverişli pazar ortamının bir kombinasyonuna dayanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu