İş

Yellen’den iyimser küresel ekonomi yorumu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus işgalinin birinci yıldönümü arifesinde Ukrayna’ya takviye kuvvet davetini yinelerken, küresel ekonominin birçok kişinin aylar önce sandığından daha iyi bir yerde olduğunu söyledi.

Yellen, 22-25 Şubat tarihlerinde Hindistan’ın Bengaluru kentinde düzenlenen G20 maliye bakanları ve merkez bankası liderleri toplantısında basın açıklaması yaptı.

Toplantıda, geçen Ekim toplantısından bu yana küresel ekonomik görünümdeki değişiklikler vurgulandı.

Janet Yellen, “Karşılaştığımız zorluklar gerçek ve gelecek her zaman belirsiz. Ancak sonbaharda toplandığımızdan beri görünüm iyileşti” dedi.

Yellen, enflasyonun son birkaç ayda azaldığı ve işgücü piyasasının güçlü kaldığı dirençli bir ABD ekonomisine işaret etti.

Küresel cephede, tüm dünyadaki “makroekonomik sıkılaşmanın etkilerine” karşı temkinli olmanın değerinin altını çizdi. Yellen, dünya çapında manşet enflasyonun düştüğüne dair işaretlere dikkat çekti, ancak “daha yapılacak çok iş olduğunu” vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin birinci yıldönümünden bir gün önce konuşan Yellen, ABD yönetiminin Rus saldırganlığı ve füze saldırılarıyla mücadele eden Doğu Avrupa ülkesine milyarlarca dolar yardım göndermeye hazır olduğunu da yineledi.

Yellen, “Rusya’ya mali destek sağlamanın veya yaptırımlardan kaçınmanın bizim için çok ciddi bir endişe kaynağı olacağını açıkça belirttik.”

haber-elmali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu