Haber

Cenazesi Samos Adası’nda bulunan iş adamı toprağa verildi

Aydın’ın Didim ilçesinden tekneyle yola çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve 4 gün sonra cesedi Yunanistan’ın Samos Adası kıyısında bulunan işadamı Yasin Cinkaya’nın (47) cenazesi Türkiye’ye getirilerek memleketi Denizli’de toprağa verildi. .

​Faber Mermer Yönetim Kurulu Üyesi, evli ve iki çocuk babası Yasin Cinkaya, 13 Aralık günü saat 12.00 sıralarında Didim ilçesindeki marinadan ‘FBR’ isimli teknesiyle denize açıldı. Bir süre Cinkaya’dan gelen ailesi durumu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi. Akbük açıklarında yapılan aramalar sonucunda Cinkaya’nın motoru otomatik pilotta çalışan teknesi bulundu ancak kendisine ulaşılamadı. Cinkaya’nın cep telefonu ve kişisel eşyaları da teknede bulundu. Tekne, Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri tarafından marinaya çekilerek incelemede bulunuldu. Cinkaya’yı bulmak için deniz, hava ve kara yoluyla arama çalışmaları başlatıldı ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Bölgede kara ve hava arama çalışmaları sürerken, 17 Aralık’ta Yunanistan’ın Sisam Adası kıyısında bir erkek cesedi bulunduğu bilgisi geldi. Cinkaya’nın kardeşi Yavuz Cinkaya, Sisam Adası’na giderek, götürülen cesedin kimliğini tespit etti. Hastane morguna giderek bunun kardeşine ait olduğunu belirledi.

‘TEKNEDEN DÜŞTÜ VE BOĞULDU’ ŞÜPHESİ

Tekneden düşerek boğulduğu tahmin edilen Yasin Cinkaya’nın naaşı, resmi işlemlerin ardından Türkiye’ye getirildi. Cinkaya için bugün memleketi Denizli’deki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliyesi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cinkaya’nın babası İbrahim Cinkaya, annesi Halime Cinkaya, ağabeyi Yavuz Cinkaya, eşi Yasemin Cinkaya’nın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Cinkaya’nın tabutuna Türk bayrağı yerleştirildi. Öğle namazının ardından Cinkaya’nın naaşı Gümüşler Mezarlığı’nda toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)

kurtalanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu