Haber

Kesk Trabzon Şubeleri Platformu: “Bu ağır tablonun yalanlarla kamufle edilmesine izin vermeyeceğiz. Acilen hakkımız olan ek zam talep ediyoruz”

ESRA PARILTI PERVAN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Trabzon Şubeler Platformu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini protesto etti. KESK Ciro Sözcüsü Salih Kalyoncu, “Hem reel enflasyonun hem de onun yarattığı tahribatın peşindeyiz. Bu ağır tablonun yalanlarla kamufle edilmesine izin vermeyeceğiz. İnsanca ücret talebimizi ısrarla yineliyoruz, ek ücret istiyoruz” dedi. Haklı taleplerimizin kalıcı kazanca dönüşmesi için, yetki alanımızdaki tüm sendikaların bir araya gelerek birlikte mücadele etmelerini önemsiyor, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

KESK Trabzon Şubeler Platformu bugün TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan KESK Ciro Sözcüsü Salih Kalyoncu, “Hem reel enflasyonun hem de yarattığı tahribatın peşindeyiz. Bu ağır tablonun yalanlarla kamufle edilmesine izin vermeyeceğiz. İnsanca yaşama ücreti talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz ve bu talebimizi tekrarlıyoruz.” Acilen ek zam talep edin ki bu bizim hakkımız.”

“TÜİK RAKAMLARININ BEDELİ BİZ İŞÇİLER VE TÜM HALKIMIZ ÖDÜYORUZ”

Salih Kalyoncu dedi ki:

“Zam yağmuru devam ediyor, hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Ancak TÜİK reel enflasyonu düşük tutma oyunlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Rakamların bedelini biz işçiler ve tüm halkımız ödüyoruz. TÜİK.Devlet yetkili sendika ve TÜİK işbirliği ile gün geçtikçe fakirleşiyoruz.Yaşam istiyoruz.Bugün yine tarlalardayız, hep söylediğimiz gibi tarlalarda olmaya devam edeceğiz. taleplerimiz karşılanana kadar Bildiğiniz üzere TÜİK tarafından 5 Haziran 2023 Pazartesi günü enflasyon rakamları açıklandı. gaz etkisini sıfıra alıp aylık enflasyonu 0,04, yıllık enflasyonu 39,59 olarak açıklaması bizi bir kez daha şaşırtmadı.Halkın yüzde 70’inin güvenmediği TÜİK rakamlarının bedelini biz işçiler ve tüm halkımız ödüyoruz. devlet, yetkili sendika ve TÜİK işbirliğiyle her geçen gün daha da fakirleşiyoruz.

“AKILIMIZI OLUŞTURMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Tahıllı meyve sebze aldığımız, kırmızı ve beyaz etin bizim için lüks bir tüketim haline geldiği, ilimizde kira ortalamasının 10 bin lirayı geçtiği bir ortamda aylık enflasyon arttı demek aklımızla dalga geçmekten başka bir şey değil. yüzde 0,04 oranında. Bunlar yetmezmiş gibi, ‘vergiyi tabana yayacağız’ vaadiyle bu ülkenin ücretlilerini, yoksullarını, dar gelirlilerini zor günler bekliyor ve biz sahip çıkanları da zor günler bekliyor. ağır bir vergi yükü, ağırlaşan ekonomik koşullarda ağır vergi yükü altında daha da ezilecektir. Mevcut yoksulluğumuzun sorumlularından biri olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ve işçiye, memura maaş ödemeye hazırlandığını ifşa eden işçiye sırtını dönen iktidara sesleniyoruz. krizin faturası Çalışan nüfusu ‘mikro’ sanılan geçim sıkıntısının ağır olduğunu görenler ve işverenleri rahatlatmak için personel ve işçilere kemer sıkma politikaları uygulamaya hazırlananlar bilsinler ki; İşçilerin nefes alamadığı bir ülkenin ekonomisinin dibe vurmasının imkanı yok.

“BU AĞIR RESMİN YALANLARLA KAPLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Seçimden önce en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ve mülakatın kaldırılacağını hatırlatırken, bu rakamın insanca yaşamak için yeterli bir bedel olmadığını yineliyor, en düşük memur maaşının mutlaka alınması gerektiğini ısrarla belirtiyoruz. en azından yoksulluk düzeyi artı refah payı olmalıdır. Biz gerçek enflasyonun ve yarattığı tahribatın peşindeyiz. Bu ağır tablonun saçmalıklarla kamufle edilmesine izin vermeyeceğiz. İnsanca yaşanacak bir fiyat talebimizi ısrarla tekrarlıyor ve hakkımız olan ek zammı ivedilikle talep ediyoruz. Haklı taleplerimizin kalıcı kazanca dönüşmesi için yargı alanımızdaki tüm sendikaların bir araya gelerek birlikte çalışmalarını önemsiyor ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birlikte, omuz omuza vereceğimiz çabaların, haklı taleplerimizin kazanca dönüşmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak ve insanca yaşamak istiyoruz.”

Kaynak: ANKA / Yerel

haber-ekinozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu